Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1700 søkere til trainee-audition i maritime selskaper

Bare 54 studenter fikk bli med på audition.

Mathias Hatlestad, Hanne Sofie S. Strømberg og Lars Aarsnes:  Håper å skille seg ut i mengden av søkere. Foto: Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen.
Mathias Hatlestad, Hanne Sofie S. Strømberg og Lars Aarsnes: Håper å skille seg ut i mengden av søkere. Foto: Silje Sundt Kvadsheim, Finansavisen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I september skrev 650 studenter til sammen 1700 søknader til de utlyste stillingene i årets Maritime Trainee-program.

Samarbeider om rekruttering Ifølge Finansavisen har Norges Rederiforbund tatt initiativet til programmet, der konkurrerende bedrifter samarbeider om rekruttering.

Hver deltagende bedrift ansetter selv sin eller sine traineer, men traineene i kullet deltar gjennom en periode på to år på ulike faglige og sosiale samlinger på tvers av bedriftene.

Finansavisen kan fortelle at Teekay, Wilh. Wilhelmsen, Höegh Autoliners, DNV-GL og DNB er noen av bedriftene som deltar i programmet.

54 kandidater - 12 jobber Til sammen 54 deltagere på første rekrutteringsdag er plukket ut blant 650 søkerne, og disse skal konkurrere om 12 jobber. Noen få stillinger i programmet har separate intervjuprosesser i utlandet.

- Alle kandidatene er master-studenter, hovedsakelig innenfor ingeniørfag, økonomifag eller jus. De fleste har en studieretning innenfor shipping, offshore eller maritim næring, forteller Cathrine Sørensen i rekrutteringsselskapet Bønes Virik til Finansavisen.

Flere nyheter Myrseth: Høstkorreksjon eller krakk?
Jon og Marius har solgt 750.000 lommebøker

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media