Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

17.000 korridorpasienter på fire måneder

Til tross for helseminister Bent Høies mål om null korridorpasienter i 2016, måtte over 17.000 pasienter ta til takke med en seng i en korridor i årets fire første måneder.

FLERE PÅ GANGEN: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) hadde et mål om null korridorpasienter i 2016. Slik gikk det ikke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FLERE PÅ GANGEN: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) hadde et mål om null korridorpasienter i 2016. Slik gikk det ikke. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Helsedirektoratet viser at 1,4 prosent av pasientene på norske sykehus måtte ligge i en seng i en korridor, Det utgjør 17.294 pasienter, skriver Dagsavisen.

I januar var helseminister Bent Høie (H) klar på at målet må være å fjerne denne praksisen.

– Antallet går ned, og da jeg ga dette oppdraget i januar om at målsettingen skulle være å ikke ha korridorpasienter, hadde jeg selvfølgelig ikke forventet at det var en oppgave sykehusene klarte å løse i løpet av fire måneder, sier Høie til avisen.

De fem sykehusene som hadde størst andel korridorpasienter i perioden januar til april, var Stord sjukehus i Helse Fonna med 3,9 prosent, Lovisenberg Diakonale Sykehus i Oslo med 3,7 prosent og Kongsberg og Ringerike sykehus i Vestre Viken, samt Sykehuset i Harstad ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, alle med 3,6 prosent. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!