170.000 flyktninger og migranter til EU i september

Svak nedgang fra august.

KAOTISK:  Flyktninger og migranter ankommer den greske øya Lesvos via en gummibåt 13. oktober 2015. (AFP / NTB Scanpix)
KAOTISK: Flyktninger og migranter ankommer den greske øya Lesvos via en gummibåt 13. oktober 2015. (AFP / NTB Scanpix) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU registrerte ankomsten av 170.000 flyktninger og migranter i september, viser nye tall fra grensebyrået Frontex. Til sammenligning kom det i august 190.000 flyktninger og migranter til EU, opplyser Frontex.

I årets ni første måneder kom det til sammen 710.000 flyktninger og migranter til EU, sammenlignet med 282.000 i hele fjor, viser Frontex-tallene som ble lagt fram tirsdag.

Hellas har mottatt 350.000 Særlig er det Hellas som sliter med mottaksapparatet. Landet mottok fra januar til september 350.000 mennesker. Bare i september kom det 49.000 til Hellas, mange av dem fra Syria.

Italia har på sin side registrert nedgang i antallet som tar seg over havet fra Libya. Årsaker som trekkes fram, er båtmangel i Libya og dårligere vær. Italia registrerte 12.000 flyktninger og migranter i september, og til nå i år har landet mottatt 129.000 mennesker, blant dem mange fra Eritrea.

Trenger bistand i Hellas og Italia - Spesielt for Hellas og Italia haster det med bistand til å registrere og identifisere nye ankomne, sier Frontex-sjef Fabrice Leggeri og ber om europeisk solidaritet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.