KAOTISK:  Flyktninger og migranter ankommer den greske øya Lesvos via en gummibåt 13. oktober 2015. (AFP / NTB Scanpix)
KAOTISK: Flyktninger og migranter ankommer den greske øya Lesvos via en gummibåt 13. oktober 2015. (AFP / NTB Scanpix) Vis mer

170.000 flyktninger og migranter til EU i september

Svak nedgang fra august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU registrerte ankomsten av 170.000 flyktninger og migranter i september, viser nye tall fra grensebyrået Frontex. Til sammenligning kom det i august 190.000 flyktninger og migranter til EU, opplyser Frontex.

I årets ni første måneder kom det til sammen 710.000 flyktninger og migranter til EU, sammenlignet med 282.000 i hele fjor, viser Frontex-tallene som ble lagt fram tirsdag.

Hellas har mottatt 350.000 Særlig er det Hellas som sliter med mottaksapparatet. Landet mottok fra januar til september 350.000 mennesker. Bare i september kom det 49.000 til Hellas, mange av dem fra Syria.

Italia har på sin side registrert nedgang i antallet som tar seg over havet fra Libya. Årsaker som trekkes fram, er båtmangel i Libya og dårligere vær. Italia registrerte 12.000 flyktninger og migranter i september, og til nå i år har landet mottatt 129.000 mennesker, blant dem mange fra Eritrea.

Trenger bistand i Hellas og Italia - Spesielt for Hellas og Italia haster det med bistand til å registrere og identifisere nye ankomne, sier Frontex-sjef Fabrice Leggeri og ber om europeisk solidaritet.

- Jeg har tidligere bedt EU-landene bistå Frontex med flere grensevakter som kan hjelpe disse to landene håndtere tilstrømmingen.

Skal fordele 160.000 asylsøkere Torsdag møtes de 28 stats- og regjeringssjefene i EU til toppmøte i Brussel, og da kommer igjen flyktningkrisen til å dominere dagsordenen.

EU-landene er enige om og fordele 160.000 asylsøkere for å lette presset på Italia og Hellas, men diskuterer fortsatt mer langsiktige tiltak mot krisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer