«Det går ikke an å snakke om frivillig sex når jenta bare er 13 år»

Foreldre reagerer sterkt etter at en 19-åring slipper fengsel for til dels grove sexovergrep mot fem mindreårige jenter.

SJOKKERT:  Foreldrene til den yngste jenta reagerer sterkt på at 19-åringen, som var under 18 år da overgrepet skjedde, ikke ble dømt til ubetinget fengsel.  Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet
SJOKKERT: Foreldrene til den yngste jenta reagerer sterkt på at 19-åringen, som var under 18 år da overgrepet skjedde, ikke ble dømt til ubetinget fengsel. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I Trondheim tingrett er 19-åringen, som var under 18 år da det skjedde, dømt til samfunnstjeneste i 240 timer, subsidiært åtte måneders fengsel. Gjennomføringstida er satt til ett år. 19-åringen er samtidig dømt til å betale jentene til sammen 210 000 kroner i oppreisning.

Advokat John Arild Aasen, som bistår fire av ofrene, sier til Dagbladet at både klientene og pårørende ikke kan forstå at 19-åringen ikke ble dømt til ubetinget fengsel. Reaksjonene var sterke, etter at dommen falt i går ettermiddag.

—?Det er snakk om alvorlige overgrep over lang tid. Den yngste var bare 13 år da overgrepene startet i januar 2007, og de foregikk over lang tid, helt fram til januar 2008 for denne jentas vedkommende.

Straffesaken dreier seg om overgrep i form av samleie med fire av jentene, mens den femte har vært offer for såkalt seksuell handling, sier Aasen.

Sjokkerte foreldre —?Vi er fryktelig skuffet over dommen. Saken viser at barn under 16 år mangler beskyttelse i Norge, sier mora til jenta som bare var 13 år da hun ble utsatt for overgrepene, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer