172 innesperret i oversvømt gruve

Usikkert om noen av arbeiderne omkom i nok en gruveulykke i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 170 arbeidere ble innesperret i en gruve i det østlige Kina, da voldsomt regn fikk en elv til å gå over sine bredder og fylle deler av gruven med vann. Det er usikkert om noen av arbeiderne omkom.

Til sammen skal 172 gruvearbeidere ha blitt sperret inne i gruvegangene, men enkelte kilder oppga lørdag antallet til over 180. Gruveanlegget i Xintai i den østkinesiske Shandong-provinsen ble oversvømt fredag.

Tidligere denne måneden ble 69 gruvearbeidere sperret inne etter at flomvann førte til oversvømmelse i en kullgruve i Henan-provinsen i de midtre delene av Kina. Alle disse ble reddet ut etter å ha tilbrakt tre dager under bakken.

(NTB)

INNESTENGT: Redningsmannskaper jobber utenfor den oversvømte gruven  i Xintai, der 172 gruvearbeidere ble innestengt. Det er uvisst hva som har skjedd med de 172. Rørene skal hjelpemannskapet bruke for å tømme gruven for vann. Foto: SCANPIX/AP/Xinhua/ Xu Suhui
INNESTENGT: Redningsmannskaper jobber utenfor den oversvømte gruven i Xintai, der 172 gruvearbeidere ble innestengt. Det er uvisst hva som har skjedd med de 172. Rørene skal hjelpemannskapet bruke for å tømme gruven for vann. Foto: SCANPIX/AP/Xinhua/ Xu Suhui Vis mer