176 millioner mer til kultur

Valgerd Svarstad Haugland slutter som kultur- og kirkeminister med et budsjettforslag for 2006 som er 176 millioner større enn årets budsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hennes departement vil blant annet gi 17 millioner mer til norsk film, 23 millioner mer til trosopplæring og 44 millioner mer til museene. Hordaland og Nordland får mest til museumssatsing.

Kristiansand får 408 millioner kroner i tilskudd til nytt teater- og konserthus på Sørlandet, mens Stavanger får 250 millioner kroner til nytt konserthus.

Videre foreslås det at Kortfilmfestivalen i Grimstad, Ultimafestvialen i Oslo, Festspillene i Elverum og Norsk Litteraturfestival – Sigrid Undset-dagene på Lillehammer, skal få 60 prosent av tilskuddet fra staten fra og med 2006.

Det er til sammen satt av 6,4 milliarder kroner til kultur- og kirkeformål. Av dette får Den norske kirken 1,2 milliarder kroner. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer