177 kroner i bomringen i Oslo på verstingdager

Dieseltaksten i bomringen i rushtiden kan bli så høy som 177 kroner på dagene Oslo-lufta er som dårligst.

DYR PASSERING: De nye bompengetakstene blir ytterligere tredoblet når konsentrasjonen av helsefarlig NO2 i Oslo-lufta kommet over et visst nivå. Foto: NTB Scanpix
DYR PASSERING: De nye bompengetakstene blir ytterligere tredoblet når konsentrasjonen av helsefarlig NO2 i Oslo-lufta kommet over et visst nivå. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De nye bompengetakstene blir ytterligere tredoblet når konsentrasjonen av helsefarlig NO2 i Oslo-lufta kommet over et visst nivå, opplyser NRK.

Den tredoble taksten vil også gjelde for biler som knapt forurenser, noe Høyre er skeptiske til. Bensinbiler og ladbare hybrider må ut med 132 kroner for hver passering. De som kjører diesel må ut med 147 kroner utenom rushtiden. I rushtiden øker prisen til 162 og 177 kroner.

- Bensinbiler slipper i praksis ikke ut NOx. Da bidrar de heller ikke til dårlig lokal luftkvalitet. Disse bilene bør derfor slippe unna de ekstra høye bomtakstene på dager med høy luftforurensing, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Eirik Lae Solberg.

Kun formaliteter gjenstår før Oslo og Akershus får mulighet til å innføre de nye takstnivåene.

NTB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer