18 300 har søkt, men maks 14 vil få jobben

Rekordmange vil bli NASA-astronaut.

TRENES HER: Når NASA har gjennomgått alle de 18 300 søknadene, vil de plukke ut noen ytterst få som vil få starte opp astronauttreningen ved  Johnson Space Center. Foto: Bill Stafford/NASA
TRENES HER: Når NASA har gjennomgått alle de 18 300 søknadene, vil de plukke ut noen ytterst få som vil få starte opp astronauttreningen ved Johnson Space Center. Foto: Bill Stafford/NASA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Over 18 300 personer har søkt om opptak på NASAs astronautkurs, opplyser NASA selv i dag.

Det er nesten tre ganger mer enn antall søknader som kom inn i 2012, og en soleklar seier over forrige rekord som var på 8000 i 1978.

- Det er absolutt ikke overraskende at så mange amerikanere med ulik bakgrunn ønsker å personlig kunne bidra til vår ferd til Mars, sier tidligere astronaut Charlie Bolden, hos NASA.

Alle de 18 300 personene som har søkt er det imidlertid ikke plass til.

Bare noen svært få utvalgte og godt kvalifiserte kvinner og menn vil bli tatt opp. Ifølge NASA er det snakk om mellom 8 og 14 personer totalt.

NASA opplyser at de vil annonsere hvem de utvalgte blir i løpet av sommeren 2017. Fram til da vil NASA gå gjennom hver eneste søknad, og vurdere hver enkelte kandidats kvalifikasjoner. Deretter vil styret invitere de best kvalifiserte til etatens Johnson Space Center i Houston for intervjuer.

NASA innrømmer at det vil bli en jobb i seg selv å gjennomgå alle søknadene.

- Det er imidlertid oppmuntrende å vite at så mange mennesker ser hvilken flott mulighet det er å kunne bli del av NASAs spennende oppdrag. Jeg ser frem til å møte kvinnene og mennene som går til topps av alle disse imponerende søkerne, sier Bolden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer