KREVER INNLOGGING: Søk i skattelistene hos Skatteetaten krever innlogging. Foto: Dagbladet
KREVER INNLOGGING: Søk i skattelistene hos Skatteetaten krever innlogging. Foto: DagbladetVis mer

18 400 søk i skattelistene

Dagbladets sjefredaktør er ikke imponert. - De har gjort ting som er lett, vanskelig, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 10. juni vedtok Stortinget å stramme inn tilgangen til skattelistene. Skattesøkene er fjernet fra nettavisene.

I dag åpnet Skatteetaten for søk i skattelistene på egne nettsider. Klokken ni hadde rundt 18 400 har vært inne og søkt.

Ikke imponert - Skattelistesøket ble åpnet i løpet av natten, og har hatt økende trafikk utover morgenkvisten, sier direktør Jan Christian Sandberg i Innovasjons- og utviklingsavdelingen i Skattedirektoratet.

- Vi har hatt mål om å lage et enkelt og brukervennlig søk, og håper publikum er fornøyd med løsningen, sier han.

Dagbladets sjefredaktør, Lars Helle, er verken imponert over løsningen eller besøkstallene til etaten.

- Det er ikke overraskende at trafikktallene lavene.  De har gjort ting som er lett, komplisert. For mange vil det nå være en barriere å sjekke skattelistene, sier han.

Et steg i feil retning
10. juni vedtok Stortinget å stramme inn tilgangen til skattelistene. Bakgrunnen for vedtaket er at spredning av skattelisteopplysningene på Internett, gjør det mulig å dele opplysningene fra skattelistene på en stadig mer omfattende og kreativ måte, noe som strider imot intensjonen bak ordningen.

- Det er viktig at vi har et skille mellom personvern og ytringsfrihet, men i dette tilfellet flyttes grensen i feil retning, forsetter redaktør Helle.