18 år for dobbeltdrap

En 28 år gammel mann ble dømt til 18 års fengsel for å ha drept en 23 år gammel kvinne og en 20 år gammel mann i 1996. Frostating lagmannsrett mente mannen ikke handlet med overlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sunnmøre Herredsrett dømte i fjor 28-åringen til lovens strengeste straff - 21 års fengsel. Da anken ble behandlet av Frostating lagmannsrett i dag ble dommen redusert. Han ble dømt til fengsel i 18 år. Sikring ble ikke idømt. Han er også dømt til å betale oppreisning og erstatning til de to dreptes familier med til sammen vel 184.000 kroner. Tiltalte tok betenkningstid.

I oktober i fjor ble 28-åringen av Sunnmøre herredsrett kjent skyldig i overlagt drap og dømt til lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Lagretten har omgjort denne kjennelsen. Lagrettens flertall mener at drapene er utført med forsett, men ikke med overlegg.

Denne saken ble anket til lagmannsretten av begge parter. Tiltalte anket over skyldspørsmålet, mens påtalemyndigheten anket over spørsmålet om sikring. Tiltaltes forsvarer, advokat Trygve Staff, har i lagmannsretten fått gjennomslag for at 28-åringen ikke gjennomførte drapene etter en plan han hadde lagt på forhånd. Forsvareren prosederte på at tiltalte ikke var tilregnelig i gjerningsøyeblikket, og at han nærmest var i sjokk etter at han så den tidligere kjæresten sin omfavne deres felles 20 år gamle venn.

Drapene skjedde 31. oktober 1996 i kvinnens leilighet i Ålesund sentrum.

(NTB)