18 år gammel bilfører siktet for uaktsomt drap

Hans tre venner døde da bilen krasjet med en elg.

SIKTET FOR DRAP: Føreren av bilen som kolliderte med en elg, for så å kjøre av veien og inn i et tre, er siktet for uaktsomt drap. Tre tenåringer døde i ulykka. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix
SIKTET FOR DRAP: Føreren av bilen som kolliderte med en elg, for så å kjøre av veien og inn i et tre, er siktet for uaktsomt drap. Tre tenåringer døde i ulykka. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Føreren av bilen som krasjet utenfor Elverum natt til fredag, er siktet for uaktsomt drap.

Det skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Tre personer døde i ulykka, men føreren, en 18 år gammel mann, overlevde. Bilen kjørte på en elg, for så å kjøre av veien og inn i et tre.

Sliter med hukommelsen Vennene til den nå sikta mannen, en 18 år gammel jente og en 19 år gammel gutt, omkom umiddelbart. Ei 16 år gammel jente døde seinere fredag av skadene hun ble påført. Alle fire er fra Hedmark.

Politiet opplyser til Dagbladet at det er gjennomført avhør av siktede i dag, hvor han ble gjort kjent med at han er siktet for uaktsomt drap. Det kom også fram av avhøret at den siktede sliter med hukommelsen, og derfor husker lite av det som skjedde.

- Han ble avhørt i dag og ble forelagt siktelsen påtalemyndigheten har tatt ut. Det er på grunnlag av tekniske funn, vitneavhør og annen informasjon vi sitter på, sier stasjonssjef Ove Osgjelten til Dagbladet, og fortsetter:

Ikke rusrelatert - Det er på det rene at hastigheten var vesentlig høyere enn det som var tillatt på strekninga. Noe mer konkret er vanskelig å si akkurat nå. Men det var meget høy hastighet. Vi har en pekepinn på hvor høy fart bilen hadde, uten at vi kan si det nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.