SIKTET FOR DRAP: Føreren av bilen som kolliderte med en elg, for så å kjøre av veien og inn i et tre, er siktet for uaktsomt drap. Tre tenåringer døde i ulykka. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpix
SIKTET FOR DRAP: Føreren av bilen som kolliderte med en elg, for så å kjøre av veien og inn i et tre, er siktet for uaktsomt drap. Tre tenåringer døde i ulykka. Foto: Jan Kristoffersen / Østlendingen / NTB scanpixVis mer

18 år gammel bilfører siktet for uaktsomt drap

Hans tre venner døde da bilen krasjet med en elg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Føreren av bilen som krasjet utenfor Elverum natt til fredag, er siktet for uaktsomt drap.

Det skriver Hedmark politidistrikt i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Tre personer døde i ulykka, men føreren, en 18 år gammel mann, overlevde. Bilen kjørte på en elg, for så å kjøre av veien og inn i et tre.

Sliter med hukommelsen Vennene til den nå sikta mannen, en 18 år gammel jente og en 19 år gammel gutt, omkom umiddelbart. Ei 16 år gammel jente døde seinere fredag av skadene hun ble påført. Alle fire er fra Hedmark.

Politiet opplyser til Dagbladet at det er gjennomført avhør av siktede i dag, hvor han ble gjort kjent med at han er siktet for uaktsomt drap. Det kom også fram av avhøret at den siktede sliter med hukommelsen, og derfor husker lite av det som skjedde.

- Han ble avhørt i dag og ble forelagt siktelsen påtalemyndigheten har tatt ut. Det er på grunnlag av tekniske funn, vitneavhør og annen informasjon vi sitter på, sier stasjonssjef Ove Osgjelten til Dagbladet, og fortsetter:

Ikke rusrelatert - Det er på det rene at hastigheten var vesentlig høyere enn det som var tillatt på strekninga. Noe mer konkret er vanskelig å si akkurat nå. Men det var meget høy hastighet. Vi har en pekepinn på hvor høy fart bilen hadde, uten at vi kan si det nå.

Det var ikke rus innblandet i hendelsen, ifølge politiet.

- Vi fastslår at det ikke var det, sier Osgjelten.

- Skulle hjem Han forteller at den 18 år gamle mannen er preget av hendelsen.

- Etter forholdene har han det bra, men han er som oss andre preget av det som har skjedd. Tre av hans venner omkom i den tragiske hendelsen. Fysisk og psykisk går det etter forholdene bra med ham, men han preges selvsagt av det som har skjedd. Han blir tatt godt vare på av de rundt seg - venner, familie og kjente - og får hjelp av oss andre ved behov, sier han.

- Hvor var de på vei da ulykka skjedde?

- Jeg kan ikke si hva som har kommet fram i avhør, men de har vært i området.

TRE PERSONER DØDE: Ei 19 år gammel jente og en 18 år gammel gutt omkom umiddelbart da bilen krasjet med en elg, for så å kjøre inn i et tre, mens ei 16 år gammel jente omkom seinere fredag på sykehus av skadene hun ble påført. Den 18 år gamle bilføreren overlevde. Her har noen lagt ned blomster ved siden av riksvei 25 ved Hernes, hvor ulykka skjedde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TRE PERSONER DØDE: Ei 19 år gammel jente og en 18 år gammel gutt omkom umiddelbart da bilen krasjet med en elg, for så å kjøre inn i et tre, mens ei 16 år gammel jente omkom seinere fredag på sykehus av skadene hun ble påført. Den 18 år gamle bilføreren overlevde. Her har noen lagt ned blomster ved siden av riksvei 25 ved Hernes, hvor ulykka skjedde. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

- Skulle de hjem?

- Slik det har kommet fram skulle de hjem. En av de omkomne bor i området, så det er nærliggende å tro at de skulle dit på det tidspunktet, sier han.

Hadde brannslukingsapparat Ulykka skjedde da bilen de fire satt i kjørte på riksvei 25 ved Hernes i Elverum kommune natt til fredag. Bilen tok fyr, men en større brann ble avverget da en annen bil med brannslukningsapparat kom til stedet.

- Bilen er fortsatt hos oss, den skal undersøkes. Vi fortsetter som vi har gjort med teknisk og taktisk etterforskning, og så vil siktede forklare seg en gang til, sier Osgjelten.