18-årig eritreer erkjenner drap på kjæresten (17) ved asylmottak

Mannen er varetektsfengslet i fire uker.

DREPT: Den 17 år gamle jenta døde etter at en 18 år gammel mann gikk løs på henne med kniv ved dette asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Både offer og gjerningsmann skal være asylsøkere fra Eritrea.
DREPT: Den 17 år gamle jenta døde etter at en 18 år gammel mann gikk løs på henne med kniv ved dette asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Både offer og gjerningsmann skal være asylsøkere fra Eritrea.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18-årig eritreisk mann innrømmer å ha drept den 17-årige kjæresten sin ved asylmottaket i Sunndal på Nordmøre i går kveld. Knivstikkingen skjedde i et rom som ligger vegg i vegg med vaktrommet på asylmottaket.

Vaktene hørte bråk, og da de gikk inn på rommet fant de den 17 år gamle jenta hardt skadd. Ifølge Driva rømte den 18 år gamle mannen ut fra et vindu ved mottaket for å komme seg unna politiet. Han ble pågrepet etter kort tid og ble i dag varektektfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Slitt med dårlig psyke Under fengslingsmøtet fortalte den siktede 18-åringen at jenta var kjæresten hans, skriver Tidens Krav.

- Dette er en stor tragedie. Min klient er veldig nedbrutt. Han er langt nede psykisk og han har slitt med dårlig psyke over lengre tid, sier forsvareren hans, advokat Steinar Wiik Sørvik.

- Han har i politiavhør fått fortalt at han har drept jenta. Han sier han erkjenner skyld for det han har fått opplyst, men han aner ikke hvordan det har skjedd, fortsetter forsvareren.

Drapsvåpenet ikke funnet Politiet mener en kniv var drapsvåpenet, og leter fortsatt etter denne kniven.

- Det er veldig viktig. Vi er veldig interessert i å finne drapsvåpenet, og i å finne ut hvor det har kommet fra, og hva som var gjerningsmannens hensikt med å komme hit, sa Nilsen.

Gjerningsmannen er ikke selv beboer ved mottaket, men reiste til Sunndal samme dag som drapet skjedde.