18-årig norsk kvinne pågrepet etter knivdrapet i Oslo

Fire menn allerede i politiarresten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo-politiet melder klokka 21 at de har pågrepet ytterligere en person i forbindelse med knivdrapet på Fredensborg i natt. Den siste pågrepne er en 18-årig norsk kvinne.

- Hun ble pågrepet i ettermiddag, sammen med en annen av de siktede, opplyser politioverbetjent og etterforskningsleder Grete Lien Metlid til Dagbladet.

Politiet opplyser at den pågrepne kvinnen er siktet etter straffelovens paragraf 132 - om å medvirke til flukt eller skjule noen i forbindelse med en straffbar handling.

Metlid vil ikke komme med flere opplysninger i saken nå, ut over at de tre siste pågrepne avhøres i kveld, eventuelt i morgen, og at spørsmålet om fengsling av de pågrepne blir behandlet 2. mai.

Innbruddsmelding Så langt er fem personer arrestert i saken. To menn ble pågrepet på åstedet i Fredensborgveien i natt, mens ytterligere to ble pågrepet mens politiet holdt pressekonferanse i ettermiddag. Alle disse er siktet for drap, eller for å ha medvirket til drap.

Alle de drapssiktede mennene er i 20-åra. To er norske, to svenske.

Det var klokka 01.20 i natt at politiet rykket ut til leiligheten nær Deichmanske bibliotek, etter melding om et innbrudd. Inne i leiligheten fant tjenestemennene en død 22-årig svensk kvinne og hennes mannlige samboer, som var livstruende skadd. Begge hadde stikkskader.

Vitner har fortalt om skriking og bråk, og en 23-årig mannlig forbipasserende opplyste til Dagbladet at han så tre menn hoppe over et gjerde og ta seg inn i den aktuelle bakgården like før drapet ble avdekket. Dette underbygger politiets opplysninger om at tre menn kort tid etter løp fra stedet.

Inngangsdøra til leiligheten ser ut til å være brutt opp. Den nå drepte kvinnen ga i går, overfor styrelederen i boligsameiet, uttrykk for at hun var engstelig for å bo i bygården på grunn av et innbruddsforsøk i forrige uke.

- Forhistorie Inntil videre er politiet tilbakeholdne med opplysninger i saken. Etterforskningsleder Grete Lien Metlid opplyste på dagens pressekonferanse at knivdrapet «har en forhistorie», uten å gå nærmere inn på motiv eller hvilket miljø dette gjelder.

Politiet har i hele natt og hele dag drevet intensiv etterforskning i saken; de har avhørt en rekke vitner og foretatt omfattende tekniske undersøkelser i og utenfor leiligheten, der det svenske paret var en del av et bokollektiv.

- Pågripelsene kommer etter avhør og annen etterforskning, opplyste Metlid til Dagbladet etter pressekonferansen.

Den avdøde kvinnens samboer ligger på sykehuset med alvorlige skader. Da han ble funnet, var han livstruende skadd, men tilstanden er nå stabil.

Strafferammen for brudd på paragraf 132, som den 18-årige pågrepne kvinnen er siktet etter, er to års fengsel.

Dagbladet følger saken.