18-åring: - Han er min sjelevenn

Flere kvinner holder kontakt med livstidsdømte Peter Madsen i fengsel.

HAR KONTAKT MED KVINNER: Peter Madsen. Foto: Scanpix Denmark/Ida Marie Odgaard/REUTERS
HAR KONTAKT MED KVINNER: Peter Madsen. Foto: Scanpix Denmark/Ida Marie Odgaard/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Danske BT skriver tirsdag om 18-årige Cammilla, som har vært brevvenn med Peter Madsen (48) i over to år.

Hun skal være en av flere kvinner som jevnlig har kontakt med Madsen, som er dømt til livsvarig fengsel for det brutale drapet på journalisten Kim Wall.

Cammillas fascinasjon for «Ubåt-Madsen» skal ha startet under rettssaken mot ham. Hun omtaler ham som en mann man kan betro seg til, og at han hjalp henne gjennom en vanskelig tid. I intervjuet omtaler hun ham som «sin sjelevenn».

Likevel forstår hun at enkelte kan reagere.

- Jeg vet godt at han er en psykopat og manipulerende, men det han er dømt for, endrer ikke noe for vår relasjon. Han elsker meg for den jeg er, og jeg elsker ham for den han er, sier hun til BT.

DANMARK: Peter Madsen er dømt til livstid i fengsel for drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Det stopper ikke «Sofie» fra å besøke ham. Her forteller hun hvorfor: Video: Berlingske Tidene Vis mer

Flere kvinner

Hun skal altså være en av flere kvinner som ofte har kontakt med den drapsdømte 48-åringen. Cammilla sier at hun flere ganger har møtt flere av de andre kvinnene som deler hennes fascinasjon for ham.

De skal blant annet ha vært på en ekskursjon sammen for å se Peter Madsens første ubåt, «Kraka».

Det er ikke første gang media omtaler at Madsen har kontakt med flere kvinner mens han sitter i fengsel.

Psykolog Sanne Neergaard har en teori om hvorfor kvinner vil besøke livstidsdømte fanger.

- De vil gjerne føle seg spesielle. Mennesker som har hatt vanskelig opplevelser opp gjennom livet, kan slutte med å merke og føle. Det skal noe drama til før de kan føle igjen. Plutselig blir de viktige og føler seg nødvendige for mannen. De glemmer kanskje virkeligheten og tenker at de er i stand til å hjelp han, forklarer psykologen til B.T.

Forhold til fengselsbetjent

I august i fjor ble det kjent at Madsen hadde innledet et forhold til en fengselsbetjent i fengsel.

Etter at Madsen ble overført til Herstedvæster Fængsel, oppdaget ledelsen i fengselet omfattende brevveksling mellom Madsen og fengselsbetjenten. Dermed ble kvinnen oppsagt på dagen.

I august ble det kjent at Madsen hadde innledet et forhold til en fengselsbetjent i samme fengsel. Flørten ble imidlertid ikke kjent før oppfinneren ble flyttet til Herstedvæster Fængsel, som en følge av et overfall begått av en medfange.

Da Madsen møtte til ankebehandling i september, var fengselsbetjenten og to andre kvinner plassert på stolrekken bak ham.

Tidligere i oktober ble det kjent at danske politikere vil undersøke muligheten for å begrense Madsens og andre livstidsdømte menns mulighet til å inngå relasjoner med personer utenfor murene.

Drapet

Den svenske journalisten Kim Wall ble drept 10. august i fjor om bord i Madsens selvbygde ubåt Nautilus. Etter at Wall var død, parterte Madsen liket.

Dagen etter ble ubåten funnet i Køge Bugt sør for København, men den sank en halvtime seinere. Madsen ble berget og hevdet at han hadde satt Wall i land flere timer tidligere. Halvannen uke etter at hun ble meldt savnet, ble Walls torso funnet i strandkanten ved Amager i København. I løpet av høsten ble resten av kroppsdelene funnet.

25. april ble Madsen dømt til livstid i fengsel av København byrett for drapet. Han ble også dømt for seksuell mishandling og likskjending.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer