18-åring alvorlig skadd etter stup

Landet på magen fra 12 meters høyde ved Kongsberg. En 19-årig mann druknet i Sogn og Fjordane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18-åring er alvorlig skadd etter at han tirsdag kveld hoppet eller stupte fra en tolv meter høy bergknatt ved Kjennerudvannet ved Kongsberg.

18-åringen skal ha vært sammen med familien på badeplassen da ulykken skjedde.

- Han landet på magen og forsvant. Etter rundt en halv time ble han halt i land, og det ble startet gjenopplivning, sier operasjonsleder Bjørn Arvidson i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

18-åringen ble brakt til Sykehuset Buskerud i Drammen. Sykehuset opplyser klokka 21 at tilstanden er alvorlig, og at 18-åringen behandles ved intensivavdelingen.

Ved Kongsberg sykehus er det opprettet kriseberedskap for de mange som var vitne til ulykken.

19-åring døde

En 19 år gammel mann døde i kveld etter en badeulykke i Nordalsvatnet i Bremanger i Sogn og Fjordane.

Mannen badet sammen med en 18 år gammel kamerat da han forsvant. Kameraten greide ikke å få 19-åringen opp og måtte svømme etter hjelp på land. Dermed lå 19-åringen i vannet i minst en halv time før han ble funnet på sju meters dyp.

- Han ble brakt til Sentralsjukehuset i Førde og fikk til intensivbehandling der. Han døde imidlertid like før klokken 21.30, sier operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane.

Både den døde og den 18 år gamle kameraten er elever ved United World College i Fjaler i Sogn og Fjordane. Begge er utenlandske, men politiet ville tirsdag kveld ikke opplyse den dødes identitet av hensyn til pårørende.

14 åring skadd

En 14 år gammel gutt er brakt til sykehus etter en badeulykke ved Høldippeldammen i Nittedal i Akershus i kveld.

- Gutten skulle stupe fra en berghylle. På vei ned skal han ha truffet et utspring før han traff vannet, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til NTB.

AMK fikk melding om ulykken klokka 19.39, og 14-åringen ble fløyet med luftambulanse til Ullevål universitetssykehus. Gutten ble tirsdag undersøkt for hodeskader, og tilstanden var stabil, men uavklart.

Høldippelen er godt kjent i bygda som en idyllisk badeplass ikke så langt fra Nittedal stasjon.

Omkom i Glomma

Tidligere i dag druknet en 24 år gammel nigeriansk asylsøker i Glomma.

(NTB)