18-åring død etter ulykke

Satt på vannscooter.

Publisert
Sist oppdatert

Den ene av to unge menn som var involvert i en vannscooterulykke på Sirdalsvatnet i Agder tidligere i dag, omkom av skadene han pådro seg. Det opplyser Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding klokka 20.

- Det er trist å meddele et slikt utfall av denne ulykken, hvor en ung mann dessverre har mistet livet, skriver politiets operasjonsleder Jøran Solheim.

Fløyet til sykehus

Begge de to involverte er menn på 18 år, og satt på en vannscooter som havnet i en ulykke hvor en båt også var involvert. Begge ble fløyet til sykehus med helikopter etter ulykken.

Den andre personen som også satt på vannscooteren, er fremdeles innlagt på sykehus, hans tilstand er opplyst å være stabil.

Politiet ble varslet om dødsfallet klokka 18.11. De pårørende er nå varslet - samtidig er et kriseteam satt i beredskap.

Etterforskning

Ulykken er under etterforskning, men politiet har brakt følgende på det rene:

- Det var til sammen tre fartøy sammen på Sirdalsvatnet da ulykken skjedde - to vannscootere og én båt. Båten hadde tre personer om bord og trakk to personer etter seg i en slags vannleke. De to vannscooterne hadde henholdsvis én og to personer på - til sammen åtte personer totalt.

Den avdøde mannen er rutinemessig begjært obdusert, og Sjøfartsdirektoratet er varslet.

- Dypt, dypt tragisk

Ordfører i Sirdal kommune, Jonny Liland (Ap), sier i 20-tida til Dagbladet at han fikk vite om ulykken tidligere i kveld.

- Vi håpet i det lengste at det skulle få et annet utfall. Nå gikk det ikke slik, og det er dypt, dypt tragisk, sier en preget Liland.

Han forteller at hele lokalsamfunnet er sterkt preget.

- Det var en veldig, veldig tung beskjed å få. Jeg sender de varmeste tanker til de involverte og pårørende, sier ordføreren.

Liland er informert om at kommunale ressurser er satt inn i krisehåndteringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer