18-åring døde ikke av GHB

Gutten på Trysil døde av et hjemmelaget hallusinogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle gutten som døde etter å ha ruset seg  på en barnevernsinstitusjon på Trysil tidligere i vinter, døde av et hjemmelaget stoff som minner om LSD og amfetamin.

Dermed stemmer ikke politiets antakelser om at 18-åringen døde etter bruk av det farlige stoffet GHB , skriver Hamar Arbeiderblad.

18-åringen døde lørdag 3. februar etter å ha ruset seg på ungdomsinstitusjonen der han bodde. Gutten skal ifølge politiets etterforskning ha brukt et kjemisk stoff som kalles «Dragonfly»  (Bromo-benzodifuranyl-isopropylamin) et hallusinogen som påvirker sentralnervesystemet, skriver avisen.

To andre ungdommer ruset seg også på stoffet, men ingen av dem fikk alvorlige skader.

En kamerat av 18-åringen som politiet mener ga ham stoffet, er siktet for uaktsomt drap.

(NTB)

DØDE: Gutten som sammen med flere kamerater inntok det hjemmelagede stoffet Dragonfly, et hallusinogen, døde på sykehuset i Elverum i begynnelsen av februar. Foto: SCANPIX
DØDE: Gutten som sammen med flere kamerater inntok det hjemmelagede stoffet Dragonfly, et hallusinogen, døde på sykehuset i Elverum i begynnelsen av februar. Foto: SCANPIX Vis mer
GHB: Politiet trodde lenge det var snakk om GHB gutten døde av. Nå viser det seg at han hadde fått i seg et annet hjemmelaget stoff, kalt Dragonfly.