Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring dømt etter alpinulykke i Telemark

Dømt til betinget fengsel for uaktsom kroppsskade etter å ha kjørt på dansk jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann fra Kristiansand er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter å ha kjørt på ei dansk jente i slalåmbakken Gautefall i Telemark.

Straffen ble gjort betinget, blant annet fordi han var under 18 år da ulykken skjedde.

Det melder Varden om dommen fra Nedre Telemark tingrett. Ifølge avisa ble mannen, som var 17 år da ulykken inntraff den 15. februar 2017, dømt for uaktsom kroppsskade.

Varden skriver videre at retten konkluderte med at mannen kjørte fort «til tross for at han ikke hadde oversikt og dermed tatt en bevisst sjanse, og satset på at dette skulle gå bra».

«Flertallet vurderer dette som grovt uaktsomt», heter det videre i dommen. I tillegg til fengselsdommen, ble 18-åringen dømt til å betale den skadde 75 000 i oppreisning.

P.S. I en tidligere versjon av denne saken, het det ved en feiltakelse at 18-åringen ble dømt til ubetinget fengsel. Det er feil. Han ble dømt til betinget fengsel, og må dermed ikke sone.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media