18-åring dømt for å ha voldtatt niåring i Kristiansand

Dømt til fem års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En mann (18) er i Kristiansand tingrett dømt til fem års fengsel for å ha voldtatt en ni år gammel gutt i Vågsbygd i januar.

Straffen er et halvt år kortere enn aktors påstand.

Det var politiets hunder som ledet etterforskerne fra åstedet til bostedet til den nå dømte mannen, før han senere ble pågrepet i barnehagen der han jobbet. Også niåringens beskrivelse av gjerningsmannens klær hjalp politiet i etterforskningen.

Politiet har i tillegg blant annet lagt fram DNA-bevis som knytter 18-åringen til handlingen.

Han har hele tiden nektet straffskyld og nektet i retten for at han husker noe av det som skjedde.

- Ikke anke

 - Jeg vil råde min klient til å anke straffeutmålingen. Dommen er ett år for streng sammenlignet med andre slike saker, sier mannens forsvarer, advokat Harald Johannessen.

Han har ikke fått snakket med sin klient etter at dommen ble klar, men vil ikke råde ham til å anke skyldspørsmålet.

- Han husker ikke hendelsen. På den annen side er han klar over at noe er skjedd og over bevisene i saken, sier forsvareren.

Alder ikke formildende
Den tiltalte var 17 år da overgrepet skjedde. Dermed åpner straffeloven for at straffen kan settes under minstestraffen eller til en mildere straffeform. Tingretten slår imidlertid fast at alderen «bare i meget begrenset vekt kan tillegges betydning» ettersom det dreier seg om en meget grov overfallsvoldtekt av en liten gutt.

18-åringen er dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til den niårige gutten, som ifølge forklaringene i retten nå er stillere og mindre sosialt aktiv enn før overgrepet.
(NTB)