Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring dømt for to drapsforsøk i Odda

Ble nektet adgang på russefest - hentet hagla.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen som skjøt og skadet en 17 år gammel jente utenfor et diskotek i Odda i fjor høst, ble i Hardanger tingrett fredag dømt til fengsel i fire og et halvt år for drapsforsøk

Dommen er mildere enn aktors påstand på fem års fengsel. 18-åringens forsvarer mente tiltalte ikke kunne dømmes fordi han ikke husket noe av det som skjedde.

18-åringen avfyrte i september i fjor to skudd med en hagle utenfor diskoteket Nye Hjørnene i Odda der det var russefest. Det ene skuddet traff den 17 år gamle jenta mens det andre bommet på en dørvakt som løp innover i lokalet.

Mannen var tiltalt for overlagt drapsforsøk på både den 17 år gamle jenta og dørvakten, men retten mente bare drapsforsøket på dørvakta var overlagt. Drapsforsøket på jenta var forsettlig, ifølge dommen.

- Vi er tilfredse med at retten fant det ikke ble handlet med overlegg i begge tilfellene, sier 18-åringens advokat Gisle Didriksen til NTB.

Han sier det ennå ikke er avgjort om dommen vil bli anket til lagmannsretten.

- Min klient synes dommen var streng, men han er mest opptatt av den 17 år gamle jentas situasjon, sier Didriksen.

Mannen må betale 150.000 kroner i erstatning til jenta og 50.000 kroner i erstatning til dørvakta. Aktors påstand var 200.000 kroner til den skadde 17-åringen og 100.000 kroner til dørvakten.

Bakgrunnen for skytedramaet skal ha vært at 18-åringen ble nektet adgang på diskoteket fordi han var beruset. I retten kom det fram at han hadde gått hjem og lagt seg etter at han var avvist. Mens foreldrene trodde han sov, sto han opp, hentet våpenet, gikk ned til sentrum og skjøt mot dørvakten.

Dørvakten kom seg unna, men det ene skuddet traff den 17 år gamle jenta som sto og snakket i en mobiltelefon. Hun har fått varige skader av skuddet, som traff i kjeven og hånda.

18-åringen har i retten forklart at han nesten ikke husker noe av det som skjedde etter at han gikk hjem og la seg. Han har gitt uttrykk for at han er svært ulykkelig over det som var skjedd.

(NTB)