18-åring dømt til elleve års forvaring for Varhaug-drapet

18-åringen, som var 17 år da han drepte Sunniva Ødegård, har blitt dømt til 11 års forvaring, men anker dommen.

DØMT: Den nå 18 år gamle mannen er dømt til forvaring i elleve år, med en minstetid på sju år, for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård i juli i fjor. Foto: Privat
DØMT: Den nå 18 år gamle mannen er dømt til forvaring i elleve år, med en minstetid på sju år, for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård i juli i fjor. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En 18 år gammel gutt ble onsdag dømt til forvaring i elleve år med en minstetid på sju år for drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård 29. juli i fjor.

Drapet på 13 år gamle Sunniva Ødegård har preget det lille tettstedet Varhaug, med 3000 innbyggere. Den tiltalte 18-åringen, som på tidspunktet for drapet var 17 år, har erkjent drapet, men erkjente ikke straffskyld på grunn av utilregnelighet.

Retten kom til at han var tilregnelig på drapstidspunktet, beskriver drapet som brutalt og planlagt og mener gjentakelsesfaren for vold er stor.

Vanskelig ventetid

Bistandsadvokat Harald Øglænd forteller til Dagbladet at både rettssaken og ventetida for dommen har vært vanskelig for Ødegårds foreldre.

- De er fornøyd, hvis man kan bruke det ordet, med at det ble forvaring. De har vært til stede og hørt hva han har sagt og sett hvordan han har framstått. De har hele veien tenkt at han har vært strafferettslig tilregnelig, sier Øglænd.

Samtidig synes foreldrene at minstetida på sju år virker lite.

- De kan ikke senke skuldrene. Det er en ankefrist, og de vet at saken kan komme opp igjen til høsten. Spørsmålet om tilregnelighet vil få et stort utslag ved en eventuell anke, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer