Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring falt ned fjellside

Ifølge brannvesenet hang mannen med rumpa i friluft, 60-70 meter over bakken.

SIKRET: Stigen går nesten ned til der mannen lå. Den ble benyttet til å få ham i sikkerhet etter først å ha blitt sikret med slynge koblet til brannvesenets tauverk. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
SIKRET: Stigen går nesten ned til der mannen lå. Den ble benyttet til å få ham i sikkerhet etter først å ha blitt sikret med slynge koblet til brannvesenets tauverk. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Klokka 01.53 rykket mannskapene ved stasjon Kopstad ut etter melding om at en mann hadde falt 6-7 meter ned og lå i fjellveggen i Holmestrand.

Ifølge NRK var mannen 18 år gammel.

I en melding på Facebook forklarer brannmester Henrik Oseberg ved Vestfold Interkommunale Brannvesen at mannen sklei og falt ned da han, sammen med andre, beveget seg på utsiden av gjerdet mellom Roveheisen og Utsikten i Holmestrand.

- Da vi kommer fram henger han etter begge anklene i ei rot, og rumpa hans henger ut i friluft der det er 60-70 meter rett ned. Før vi kom fram hadde noen fått kastet ned et tau til ham, som han holdt i med én hånd, sier Oseberg i meldinga.

RYKKET UT: Brannvesenet rykket ut for å redde mannen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
RYKKET UT: Brannvesenet rykket ut for å redde mannen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Han forteller videre at 18-åringen da i noen grad var sikret, men at det i aller høyeste grad var fare for at han skulle falle rett ned.

Brannvesenet måtte dermed sette i gang en redningsaksjon - og tok i bruk tauredningsutstyr.

- Våre mannskaper klarte etter noe tid å få festet en slynge rundt ham. Først da var han ute av livsfare. Han ble da brakt opp, gikk selv og framsto som uskadd, sier brannmesteren.

Rett før klokka 03 i natt var mannen reddet.

Politiet opplyser til NRK at 18-åringen var beruset. Han ble fraktet til legevakt etter hendelsen.