Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivstikking på Haugenstua

18-åring fengslet. Ble selv utsatt for drapsforsøk i desember

Nå sitter en 16-åring og en 18-åring i varetekt etter knivstikkingen på Haugenstua.

BLODIG: To menn i 20-åra ble fraktet til sykehus etter knivstikkingen på Haugenstua natt til tirsdag. To personer, en 16-åring og en 18-åring, er nå varetektsfengslet og siktet for grov kroppsskade. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLODIG: To menn i 20-åra ble fraktet til sykehus etter knivstikkingen på Haugenstua natt til tirsdag. To personer, en 16-åring og en 18-åring, er nå varetektsfengslet og siktet for grov kroppsskade. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann i ble i Oslo tingrett i ettermiddag fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter en knivstikking på Haugenstua i Groruddalen natt til i går. De to første ukene må gjennomføres i delvis isolasjon.

18-åringen nekter straffskyld etter siktelsen.

POLITIADVOKAT: Eindride Kjørri. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Eindride Kjørri. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Mannen ble pågrepet i en væpnet aksjon mot boligen hans like før klokka 21.00 i går kveld. Han er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til grov kroppsskade etter at to menn i 20-åra ble knivstukket rundt klokka 01.00 natt til tirsdag.

To skadde

De to skadde er fortsatt på sykehus, men har ikke livstruende skader.

I går ble en 16-åring varetektsfengslet i to uker etter hendelsen. I dag følger fengslingen av 18-åringen. Politiet mistenker at det var flere personer til stede under hendelsen.

- Etterforskningen går fort framover og det er hele tida nye bevis vi innhenter og vitner vi avhører. Vi fortsetter med å avhøre vitner og eventuelt om vi finner flere mistenkte. Vi gjennomfører også analyser av tekniske bevis, uten at jeg kan gå ut med hva det er, sier Eindride Kjørri, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Vi har ikke en klar formening om hva som har skjedd på stedet. Vi har overblikk over en del, men ikke detaljkunnskap om hva som har skjedd, hvor mange det var og hvem som eventuelt gjorde hva, sier Kjørri.

- Skuffet

18-åringen ble fengslet på grunn av fare for vitnepåvirkning og bevisforspillelse.

- Min klient ble skuffet. Han har ikke erkjent straffskyld. Han vurderer hva han gjør med fengslingen, sier mannens forsvarer, Annette Barlinn i Advokatfirmaet Staff.

18-åringen tok i retten betenkningstid på ankespørsmålet. Barlinn vil ikke gå inn på hva 18-åringen har forklart i avhør med politiet.

- Jeg vil ikke kommentere om han knytter seg til stedet eller ei, sier hun.

Ble selv knivstukket

Politiet har en mistanke om foranledningen til knivstikkingen, men vil ikke utdype dette av hensyn til etterforskningen. 18-åringen som i dag ble pågrepet har imidlertid tidligere vært fornærmet i en grov voldssak.

Han ble i desember i fjor knivstukket flere ganger i overkroppen på Furuset i Oslo. En annen ung mann er for øyeblikket siktet for drapsforsøk i saken der den nå fengslede 18-åringen er fornærmet. 18-åringen ble betegnet som alvorlig skadd etter hendelsen for et halvt år siden.

Kjørri i politiet vil ikke kommentere om de mener det er sammenheng mellom hendelsene, og vil heller ikke si noe om miljøet de to pågrepne tilhører.

- Voldshendelsen i fjor er en tilleggsbelastning for klienten min. Utover det kan jeg ikke kommentere noe, sier 18-åringens forsvarer Barlinn.

- Hadde ikke kniv

16-åringen som i går ble fengslet i to uker har i avhør forklart at han var på stedet da knivstikkingen fant sted på Haugenstua.

- Han var på stedet det fant sted, men hadde ikke noe kniv eller våpen. Retten har funnet skjellig grunn til mistanke fordi han var på stedet. Politiet har enda flere avhør og undersøkelser som må gjennomføres, sa guttens forsvarer, Ida de Vibe, til Dagbladet i går.

Hun sier hun eller ikke kan si for mye om saken.

- Er dere uenig i avgjørelsen?

- Vi har tatt betenkningstid. Han fraktes nå til ungdomsavdelingen ved Ullersmo fengsel. Vi skal ta en ny prat seinere, sier de Vibe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media