18-åring fengslet for gjengvoldtekt i Oslo

Ble varetektsfengslet lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann ble lørdag varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for å deltatt i en gjengvoldtekt av en ung jente i sommer.

Politiet har etterforsket det alvorlige overgrepet siden i sommer, skriver VG.

I slutten av denne uken ble den 18 år gamle mannen av afrikansk opprinnelse pågrepet og siktet for gjengvoldtekt sammen med flere andre. Overgrepet i slutten av juli skal ha pågått i flere timer.

18-åringen som ble fengslet lørdag, er siktet etter det alvorligste straffealternativet i reglene om voldtekt i straffeloven. Det har en strafferamme på 21 år.

- Han nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser advokat Bjørn Aksel Henriksen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Politiet fikk medhold i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. 18-åringen fikk også medieforbud for samme periode.

- Dette er en svært alvorlig sak som vi har jobbet med siden i sommer. Det har vært en av de høyest prioriterte sakene våre, sier leder Kari-Janne Lid ved avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Hun sier at politiet arbeider med å pågripe de andre personene de mener deltok i voldtekten av den unge jenta.

Advokat Gunhild Lærum er bistandsadvokat for jenta, som er sterkt preget etter overgrepet. Hun sier klienten er lettet over at politiet har pågrepet en person og at han er fengslet.

(NTB)