Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump:

18-åring fikk venner til å kle seg nakne for å vise avsky mot Trump

Skoleprosjektet fikk mer oppmerksomhet enn forventet. 

NAKENBILDER MOT TRUMP: Aria Watson fra Oregon, USA, protesterer mot det hun synes er Trumps kvinnesyn. Et skoleprosjekt har fått større oppmerksomhet enn forventet. Video: Aria Watson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Som mange andre amerikanere trodde jeg at Trumps presidentkampanje var en spøk, forteller Aria Watson til Dagbladet.

Aria er en atten år gammel student fra Oregon, USA, som står bak prosjektet #SignedByTrump. Bildene har fått stor, internasjonal oppmerksomhet de siste dagene.

- Som en stolt feminist ble jeg helt kvalm av å høre Trump si «ta dem i skrittet» og om hvordan han kunne gjøre akkurat som han ville. Kvinner er ikke objekter. Jeg blir redd av tanken på at han vant.

GRÅTKVALT: Miley Cyrus filmet seg selv mens hun gråtkvalt snakket om presidentvalget som Donald Trump vant. Video: Twitter / Miley Cyrus via AP Vis mer

Vanskelig å finne modeller

- Det skremmer meg at slike ord, og til og med handlinger, vil bli den nye normalen, forteller Watson.

Hun strevde lenge med å finne modeller til skoleprosjektet sitt. Hun går førsteåret på universitetet Clatsop Community College.

- Ikke bare er det vanskelig for folk å kle seg nakne, det er også vanskelig å være åpen om ens politiske ståsted.

Da hun endelig fikk nok frivillige, valgte hun å ta noen forbehold.

- Jeg valgte å ikke ha med ansiktene til modellene, slik at de kunne forbli anonyme. Det er to hovedgrunner til dette. Den ene er at anonymitet i kunsten kan være virkningsfullt. Man kan se for seg hvem som helst. Den andre er at disse jentene er mer enn bare modeller for meg. De er venner, familie, og et av bildene er et selvportrett. Jeg ville skjerme dem fra netthets.

FRYKTER TRUMP: Modell og skuespiller, Emily Ratajkowski, har lenge kjempet for kvinners rettigheter. Video: Planned Parenthood Vis mer Vis mer

Responsen

Watson forteller at hun har mottatt en del negative tilbakemeldinger på prosjektet sitt, men at den positive responsen overdøver den.

- Jeg har fått så mye støtte gjennom meldinger, kommentarer og delinger. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ha en slik innflytelse på så mange mennesker. Meldingene jeg har fått har bragt meg i tårer. Jeg har fått flere tilbakemeldinger om at jeg har inspirert andre mennesker.

Aria har sterke meninger rundt presidentvalget, men vil få fram en klar oppfordring:

- Ikke vær redd for å snakke om det du bryr deg om. Jeg vet ikke hvorfor Donald Trump ble vår neste president, eller hvordan dette kunne skje, men det skjer. Det vi trenger nå, mer enn noengang, er å samles i fellesskap. Vi er sterkere sammen, avslutter hun.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media