18-åring flyktet i døden

KRISTIANSAND (Dagbladet): Den 18 år gamle gutten trodde han ble forfulgt av en rasende ungdomsgjeng og satte livet til da han i stupmørket raste utfor en bratt skrent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde få minutter inn i det nye året like ved 18-åringens hjem på Skinnerheia på Justvik i Kristiansand.

Politiet mener at ingen kan straffes etter ulykken.
24 personer var inntil i går kveld avhørt etter ulykken. Saken ble prioritert fordi det framkom opplysninger som kunne indikere at det dreide seg om uoverensstemmelser mellom norske ungdommer og personer med innvandrerbakgrunn.

- Småkrangling mellom ungdomsgrupper kan være forklaringen på hvorfor 18-åringen løp av gårde og falt utfor skrenten, sier politifullmektig Alf Breive.

Han understreker at det ikke er noe som tyder på at gutten hadde forfølgere i hælene da han falt utfor.

- Vi anser ulykken for å være et tragisk uhell, sier politifullmektig Breive.
18-åringen har etter alt å dømme sklidd på det sleipe underlaget og slått seg i hjel da han falt utfor stupet ved stien som lokalkjente bruker mellom Skinnerheia og den populære badeplassen Skinnertangen.

- Ropte om hjelp

John Bang-Olsen (32) bor like ved ulykkesstedet. Han forteller til Dagbladet at 18-åringen og en kamerat flyktet fra en gjeng på 10- 15 ungdommer. Opptrinnet skjedde like etter rakettoppskytingen ved midnatt.

- En av de flyktende var blodig i ansiktet. De var redde og ropte om hjelp da de løp forbi meg på veien utenfor huset mitt, sier Bang-Olsen.
- Jeg stilte meg i veien, og ungdommene som forfulgte dem stoppet. Deretter løste det hele seg opp, forteller Bang-Olsen.

18-åringen ble først funnet halvannen time seinere, da foreldrene ante uråd og satte i gang leting i det ulendte terrenget nedenfor bebyggelsen.

Konflikter

Både ambulanse, politi og brannvesen ble varslet da 18-åringen ble funnet cirka klokka 01.40.

Det er uklart hva som var den direkte opptakten til knuffingen mellom ungdomsgjengene. Det er på det rene at flere titalls ungdommer var samlet til oppskyting av nyttårsraketter i krysset ved Jærnesheia og Skinnerheia.

Politiet fikk melding om bråk like før midnatt. Den utkommanderte politipatruljen sjekket forholdene, men returnerte fordi situasjonen var under kontroll.

<B>INNBRAKT:</B> En rekke ungdommer ble innbrakt til vitneavhør etter ulykken i går kveld.