Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring fyllekjørte med gravemaskin

Smadret personbil og gravde nær høyspentledning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En beruset 18-åring fra Ørsta stjal natt til i går en gravemaskin, knuste en personbil med grabben og gravde i bakken farlig nær en høyspentledning, melder Sunnmørsposten.

Fyllekjøringen ble oppdaget i femtida om natta. Et øyenvitne meldte fra til politiet om at den førti tonn tunge gravemaskinen var i full aktivitet i mørket, uten lysføring.

Brettet i vinkel

To politibetjenter fra Ørsta lensmannskontor rykket ut og fant den svære gravemaskinen stående med motoren på tomgang. I grabben lå en rød personbil, en Volkswagen Polo, fullstendig smadret og brettet i vinkel. Bilen viste seg å være stjålet fra en privatadresse i nærheten.

18-åringen har også prøvd å grave i bakken, farlig nær en nedgravd høyspentledning. I tillegg går det en åpen høyspentledning rett over, godt innenfor rekkevidden til gravemaskinen.

Satte inn alt

Lensmannen i Ørsta satte inn alle tilgjengelige ressurser og kunne utpå dagen i går pågripe 18-åringen, som ble siktet for brukstyveri, promillekjøring og svært grovt skadeverk.

- Den siktede er nå dimittert etter avhør, og vi anser saken som oppklart etter - må jeg si - svært godt politiarbeid, sier lensmann i Ørsta, Guttorm Hagen, til Dagbladet.no.

BRETTET I VINKEL: Den stjålne personbilen ble fullstendig smadret. Foto: Politiet i Ørsta
BRETTET I VINKEL: Den stjålne personbilen ble fullstendig smadret. Foto: Politiet i Ørsta Vis mer

- Tyven kom alt i alt heldig fra det. I tillegg til å grave nær to høyspentledninger var han farlig nær å kjøre av veien og havne i Ørstafjorden, sier lensmannen.

Saken er nå oversendt politijuristen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!