18-åring fyllekjørte med gravemaskin

Smadret personbil og gravde nær høyspentledning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En beruset 18-åring fra Ørsta stjal natt til i går en gravemaskin, knuste en personbil med grabben og gravde i bakken farlig nær en høyspentledning, melder Sunnmørsposten.

Fyllekjøringen ble oppdaget i femtida om natta. Et øyenvitne meldte fra til politiet om at den førti tonn tunge gravemaskinen var i full aktivitet i mørket, uten lysføring.

Brettet i vinkel

To politibetjenter fra Ørsta lensmannskontor rykket ut og fant den svære gravemaskinen stående med motoren på tomgang. I grabben lå en rød personbil, en Volkswagen Polo, fullstendig smadret og brettet i vinkel. Bilen viste seg å være stjålet fra en privatadresse i nærheten.

18-åringen har også prøvd å grave i bakken, farlig nær en nedgravd høyspentledning. I tillegg går det en åpen høyspentledning rett over, godt innenfor rekkevidden til gravemaskinen.

Satte inn alt

Lensmannen i Ørsta satte inn alle tilgjengelige ressurser og kunne utpå dagen i går pågripe 18-åringen, som ble siktet for brukstyveri, promillekjøring og svært grovt skadeverk.

- Den siktede er nå dimittert etter avhør, og vi anser saken som oppklart etter - må jeg si - svært godt politiarbeid, sier lensmann i Ørsta, Guttorm Hagen, til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer