Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring kjøpte krigsfly

- Morsomt å ha et krigsfly, mener 18-årige Fredrik Steen fra Hallsberg i Sverige. For 386 000 svenske kroner anskaffet han seg et eget krigsfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den unge svensken fikk tilslaget etter å ha lagt inn budet på en internettauksjon i USA. Flyet han nå er den lykkelige eier av er et Drage jaktfly, som opprinnelig har vært en del av det danske forsvaret. Det har en topphastighet på to ganger lydens hastighet.

- Det skal bli gøy å se om det går an å få det til Sverige, sier gymnasiasten til Expressen. Og det kan bli en heller komplisert affære. Det vil koste over 900 000 kroner å få flyet i flygende stand. På spørsmål om hvordan har tenkt å betale for gildet, svarer Steen at: - Det løser vi innen familien.

18-åringen er aktivt i moderata ungdomsforbundet, den svenske versjonen av Unge Høyre, og ser nå med spenning fram mot hvordan svenske myndigheter kommer til å reagere på anskaffelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media