KNIVSTUKKET: Politiet i Oslo melder på Twitter at flere patruljer har rykket ut til Motzfeldts Gate på Grønland etter at en person er knivstukket flere ganger. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Dramatisk knivstikking:

18-åring kritisk skadd etter knivstikking

En person ble kritisk skadd, men er nå utenfor livsfare, etter knivstikking på Grønland i Oslo. To menn er pågrepet.

Politiet i Oslo saumfarer tirsdag kveld Grønland og nærliggende områder på jakt etter en antatt gjerningsperson etter en knivstikking i Motzfeldts Gate like ved Grønland torg. To menn, som begge er norske statsborgere, er allerede pågrepet etter hendelsen.

En mann er fraktet til Ullevål sykehus med alvorlige skader. Innsatsleder på stedet, Tore Barstad, sier at mannen har blitt knivstukket tre ganger.

Klokka 22.30 opplyser operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet at den skadde er en 18 år gammel mann. De to pågrepne er 17 og 19 år.

- De er godt kjent for politiet fra tidligere, sier operasjonslederen, som legger til at de er ferdige med undersøkelsene på stedet og avhør av vitner.

- De to som er pågrepet vil også bli avhørt. Tilstanden til 18-åringen er fremdeles kritisk, sa Stokkli.

Ved midnatt opplyser vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Arne Kaspersen, til NTB at den skadde er utenfor livsfare.

KNIVSTIKKING: Politiet i Oslo saumfarer tirsdag kveld Grønland etter en knivstikking i Motzfeldts Gate. Video: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer Vis mer

Uklart hva som skjedde

Tre personer ble observert løpende fra stedet etter hendelsen. Politiet har kontroll på to av disse, mens den tredje altså er på frifot. Det er uklart hvorvidt han var involvert i selve knivstikkingen, men politiet ønsker likevel å komme i kontakt med ham.

- Vi vet ikke noe om forløpet til konflikten, men jobber nå på spreng med å samle inn videoovervåkningsmateriale og saumfarer søppelbøtter på jakt etter våpenet som har blitt brukt, sa Barstad til Dagbladet på åstedet tidligere i kveld.

Politiet vil foreløpig ikke si hvorvidt hendelsen er gjengrelatert.

SØK: Politiet brukte blant annet hunder i søket etter våpen og gjerningspersoner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØK: Politiet brukte blant annet hunder i søket etter våpen og gjerningspersoner. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Det var like etter klokka 19 at meldingen om knivstikkingen kom til politiet. Flere vitner var på stedet da hendelsen skjedde.

- Mye blod

Dagbladet har vært i kontakt med flere vitner som var på stedet. En av dem var på jobb like ved, da han hørte noen skrike utenfor.

- Jeg skjønte ikke om det var krangling eller smerte, sier vitnet til Dagbladet.

Abdi (35) kom ut av butikken like ved åstedet kort tid etter at knivstikkingen fant sted. Han forteller om dramatiske scener.

- Jeg så en mann sitte på bakken. Det var mye blod, og han holdt seg til magen. Jeg så også flere som løp fra stedet, forteller han til Dagbladet.

BLOD: Flere personer skal ha blitt vitne til knivstikkingen. Blodspor ligger igjen i snøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLOD: Flere personer skal ha blitt vitne til knivstikkingen. Blodspor ligger igjen i snøen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer