18-åring løslatt etter brann-avhør

Mannen som er siktet for skadeverk i forbindelse med brannen i Trondheim natt til søndag, ble i ettermiddag løslatt etter å ha sittet i avhør hele dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vurderer verken faren for bevisforspillelse eller faren for gjentakelse som stor, og derfor er mannen løslatt, opplyser politioverbetjent Jon Anders Øien i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politioverbetjenten ønsker foreløpig ikke å utdype hva mannen har forklart i avhørene.

- Vi vil foreta kontrollerende avhør for å sjekke opplysningene vi har fått, forteller Øien.

18-åringen som ble pågrepet sammen med to andre menn søndag, er siktet for skadeverk etter straffelovens paragraf 291. Ifølge politiet i Trondheim har han ikke bedt om advokatbistand under avhørene.

De tre mennene på 18, 19 og 20 år ble pågrepet søndag etter at politiet hadde konstatert at brannen i et trehus i sentrum av byen natt til søndag var påsatt. 18-åringen fikk allerede søndag kveld status som siktet. De to andre satt i avhør natt til mandag, og fikk gå hjem etter at avhørene var over.

Det var opptak fra et overvåkingskamera som satte politiet på sporet av de tre. Opptaket viser at tre personer beveger seg i retning brannstedet. En av dem går inn i huset like før brannen bryter ut.

Brannmannskapene fikk brannen ganske raskt under kontroll. Ingen personer ble skadd, men tre mennesker måtte evakueres.

(NTB)