18-åring mistenkt for pub-drap

Politiet mistenker en navngitt, utenlandsk 18-åring for drapet på en 52 år gammel dansk statsborger på Romsås i Oslo i går kveld. 18-åringen er kjent av politiet fra før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Det sier avdelingssjef Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt. 18-åringen er kjent av politiet fra før, og politiet håper på en pågripelse i løpet av dagen.

- Hvis vi ikke finner gutten i løpet av dagen, og hvis han ikke melder seg selv, vil vi om kort tid gå ut med en tung etterlysning, sier Abrahamsen.

Politiet har avhørt en rekke av de andre i gjengen som befant seg utenfor restauranten på Romsås senter da drapet skjedde. Det er vitneforklaringer fra disse som har ført til at mistanken er blitt rettet mot 18-åringen.

52-åringen døde etter at han ble angrepet av en gjeng ungdommer utenfor restauranten på Romsås senter ved 23.30-tiden i går.

- Vi vet ikke bakgrunnen for slagsmålet, men det ser ut til at det hele startet inne på puben, sier Abrahamsen.

Slått i bakken

Et øyenvitne forteller at den drepte var ute og hygget seg sammen med arbeidskolleger på restauranten «Den lille røver'n» i Romsås senter.

- Mens de satt inne på restauranten kom en gjeng ungdommer av utenlandsk opprinnelse inn. Etter en stund oppsto det en diskusjon eller krangel mellom ungdommene og mannen, forteller øyenvitnet som vil være anonym av frykt for hevnaksjoner fra gjengen.

Øyenvitnet gikk bort til en telefonboks for å ringe hjem til barnevakten. I det han løfter av røret ser han at gjengen har fortsatt diskusjonen med mannen på utsiden av restauranten.

- Gjengen stod i en hestesko rundt ham. Plutselig skyter en knyttneve fram, og treffer ham i ansiktet. Mannen faller bakover, og slår bakhodet hardt i bakken. Gjengen blir stående over ham en liten stund, før de trekker seg unna og forsvinner.

Videofilmet

Drapet ble filmet av flere videokameraer som overvåker senteret.

Politiet gjennomgikk tirsdag formiddag filmene.

- Vi vet ikke hvor gode opptakene er. Vi håper imidlertid at de kan vise hva som skjedde, sier Abrahamsen.

Er opptakene gode nok, vil de bli brukt som bevismateriale i en rettsak, understreker han.

(NTB)