18-ÅRING PÅGREPET:  I dag ble en 18 år gammel mann pågrepet for drapet på den 98 år gamle Hilda Feste i Os om kvelden 1. januar i år.  På dette bildet er etterforskere i jobb på åstedet dagen etter. FOTO: TOR ERIK H. MATHISEN.
18-ÅRING PÅGREPET: I dag ble en 18 år gammel mann pågrepet for drapet på den 98 år gamle Hilda Feste i Os om kvelden 1. januar i år. På dette bildet er etterforskere i jobb på åstedet dagen etter. FOTO: TOR ERIK H. MATHISEN.Vis mer

18-åring pågrepet i dag for drapet på Hilda (98)

Hun ble funnet drept og seksuelt mishandlet 1. januar hjemme i Os.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hilda Feste (98) ble på kvelden 1. januar funnet drept i hjemmet sitt i et senter med eldreboliger i Os i Hordaland.

I dag ble en 18 år gammel mann arrestert, mistenkt for drapet, opplyser informasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth ved Hordaland politidistrikt i en pressemelding.

Politiet vil informere mer på en pressekonferanse klokka 22 i kveld.

Flere hundre vitneopplysninger Det har vært stor oppmerksomhet rundt drapsetterforskningen, og seinest for ei uke siden hadde i alt 451 personer meldt seg for politiet med mulige vitneobservasjoner.

- Nå er vi inne i en møysommelig og nitidig prosess som går ut på å kartlegge bevegelsene til personer som oppholdt seg i Os da drapet skjedde. Dette kan ta tid, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim i Hordaland politidistrikt til Dagbladet for en uke siden.

Overvåkningkameraene i og rundt Os ble saumfart. Onarheim har tidligere ikke villet kommentere hvorvidt politiet har DNA-spor av gjerningsmannen.

- Du var det trygge i livet mitt Klokka var 21.37 første nyttårsdag da en av de ansatte ved eldreboligene oppdaget gjennom vinduet at en eprson var i ferd med å rømme fra leiligheten til Hilda Feste.

Den 98 år gamle kvinnen ble funnet død med spor av seksuell mishandling, og hun døde etter massivt vold mot hodet.

13. januar ble Feste bisatt i Os kirke.

- Du var det trygge i livet mitt, jeg var redd for å miste deg. Jeg lurte på om jeg kunne bli like vis som deg. Du hadde mange gode kommentarer. Vi lo mye, men du kunne også være sint. Du bar aldri nag til noen. Ikke én eneste gang sa du nei til å være barnevakt. Etter at du fyllte 90 år var du flink til å sette deg mål. Vi snakket med deg om å feire 100 årsdagen i Oseana. Du ville gjøre ditt for å klare det, sa datteren i kirka.

Dagbladet kommer med mer.