18-åring påkjørt og forlatt

18-åringen som ble funnet død i veibanen på E 18 ved Bamble i natt ble drept i en påkjørsel, tror politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Bamble tror bilføreren har stukket fra stedet uten å hjelpe gutten etter påkjørselen.

Gutten lå hardt skadd og urørlig i veibanen i 80-sonen ved Ødegårdens verk i Bamble. Politiet kjenner guttens identitet.

- Skadene på mannen er forenlig med at han har vært utsatt for en trafikkulykke. Funnstedet, som er i veibanen, og ytre skader på mannen, gjør at vi tror dette mest sannsynlig dreier seg om en trafikkulykke, sier politiinspektør Odd Kostveit ved Bamble lensmannskontor til VG nett.

18-åringen var i live, men bevisstløs da han ble funnet i natt.

- Vi fikk inn meldingen om at en livløs person lå i veien klokka 01.58. Politi og ambulanse var på stedet klokken 02.15, sier politibetjent Tore Grønvold ved Porsgrunn politidistrikt til Dagbladet.no.

Utrykningsfolkene forsøkte å gjenopplive gutten, men til ingen nytte.

Politiet vet foreløpig ikke hva og hvem som forårsaket guttens død. Han ble funnet med store skader, men hadde ingen sykkel, motorsykkel eller bil med seg.

- Det er alt vi vet. Hvis den unge mannen ble påkjørt, skulle man tro bilføreren stoppet opp, men det har altså ikke skjedd, sier Grønvold til Dagbladet.no.

Lensmannskontoret i Bamble ønsker å snakke med alle som befant seg i området mellom klokka 01.30 og 02.00 i natt.

18-åringen skal etter planen obduseres i dag.

- Vi har tekniske spor å jobbe etter, sier politiinspektør Odd Kostveit ved Bamble lensmannskontor til Dagbladet.no. Han legger til at det ikke er aktuelt å be om bistand fra Kripos på det nåværende tidspunkt.

Politiet avhørte i dag tidlig vitner.