Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring siktet for brannstiftelse i Trondheim

Sjekkes opp mot tidligere branner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt i natt ut brann i trehusbebyggelse i Midtbyen i Trondheim. Politiet fikk melding om brannen klokka 04.02.

Politiet tror brannen er påsatt, og en person er pågrepet.

- Det er en 18 år gammel mann som er pågrepet. Han er mistenkt for å ha påsatt brannen. Han er kjent for politiet fra tidligere, men han er ikke kjent for liknende forhold som han nå er siktet for, sier etterforskningsleder Anders Sunde-Eidem i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Det er vitneopplysninger som gjør at politiet har fattet mistanke til ham. Av hensyn til etterforskninga ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på hva vitnene har forklart.

- Det jeg kan si, er at det var nok til å gå til en pågripelse, sier Sunde-Eidem på en pressekonferanse klokka 10.30.

Tredje brann Han ble pågrepet i umiddelbar nærhet til brannåstedet, opplyser Sunde-Eidem på pressekonferansen. 

Politiet vil foreta avhør av mannen i løpet av dagen, og han vil bli framstilt for varetektsfengsling klokka 14 i dag.

Nattens brann er den tredje i Trondheim på like mange dager. Natt til onsdag begynte det å brenne i et leilighetskompleks på Risvollan i Trondheim. Elleve personer ble sendt til legevakten og 44 ble evakuert. Kort tid senere brøt det ut en ny brann like ved, i en brakkerigg ved en skole i Klæbuveien.

- Det blir en del av etterforskninga ser om det er sammenheng mellom sakene, men det er det altfor tidlig å si noe om, sier Sunde-Eidem.

En mann er tidligere siktet og varetektsfengslet i forbindelse med de to brannene natt til ønsdag. Han nekter for å ha noe med brannene å gjøre.

106 evakuert Brannen brøt ut på Kieglekroa, som er den eldste puben i byen. Det skal ikke ha vært noen personer inne på Kieglekroa da brannen brøt ut, ifølge politiet. Ingen personer ble skadd.

- Da vi kom fram på stedet, var det full fyr. Det spredde seg til etasjen over Kieglekroa. Vi fikk etter hvert kontroll på brannen, og unngikk spredning til nabobyggene, opplyste brann- og redningssjef Torbjørn Mæhlumsveen i Trøndelag brann- og redningstjeneste til Dagbladet i morgentimene fredag.

I alt 106 personer ble evakuert. Rundt 60 av dem var gjester ved et hotell.

Brannvesenet kalte inn alt av tilgjengelig mannskap. Det ble også rekvirert bistand fra Sivilforsvaret. Det er omfattende skader på bygget.

- Det er både brann-, vann- og røykskader, sier Mæhlumsveen.

OMFATTENDE SKADER:  
Det er omfattende skader på puben Kieglekroa etter brannen i natt. 
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
OMFATTENDE SKADER: Det er omfattende skader på puben Kieglekroa etter brannen i natt. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling