Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åring siktet for mordbrann

Stor rekkehusbrann etter fest i Sandnes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle mannen som er siktet etter en rekkehusbrann på Austrått i Sandnes, stiller seg uforstående til siktelsen.

Tre hus i rekken ble totalskadd, et fjerde hus fikk store vann- og røykskader, og det femte i rekken har trolig fått røykskader i brannen, som ble meldt klokken 22.40 fredag kveld.
- Ikke straffskyld
- Mannen politiet har pågrepet, er siktet etter straffelovens paragraf 148, den såkalte mordbrannparagrafen, for forsettlig å ha påsatt en brann med fare for andres liv, sier operasjonsleder Egil Karlsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Den siktedes forsvarer Verna Rege Nilssen sier til NTB at 18-åringen stiller seg uforstående til siktelsen.

- Det eneste jeg kan si nå, er at han så langt ikke erkjenner straffskyld, sier Rege Nilssen.


Ingen skadd
Ifølge advokaten har den siktede forklart til politiet under avhør lørdag at han var til stede på festen der brannen brøt ut. Ingen personer omkom eller ble skadd.

Politiadvokat Jørgen Torstensen i Rogaland politidistrikt sier til NTB at det først vil bli begjært varetektsfengsling på mandag.

- Vi vil ta en avgjørelse på om han skal varetektsfengsles i løpet av helgen. Søndag vil sannsynligvis flere vitner bli kalt inn til avhør, sier Torstensen.

Det skal ha vært 15 ungdommer i huset der brannen startet, og beboerne i totalt 20 hus i to rekker ble evakuert under brannen.

Den voldsomme brannen ble stoppet av en større brannmur ved det femte av i alt ti hus i rekken.

(NTB)

MASSEEVAKUERING: Til sammen 20 rekkehusleiligheter måtte evakueres etter ungdomsfesten på Austrått i Sandnes. Minst tre av leilighetene er totalskadd. Foto: JAN RUNE BERGE
MASSEEVAKUERING: Til sammen 20 rekkehusleiligheter måtte evakueres etter ungdomsfesten på Austrått i Sandnes. Minst tre av leilighetene er totalskadd. Foto: JAN RUNE BERGE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media