18-åring tatt for drosjedrap

Pengekrangel endte med at passasjeren knivstakk sjåføren. I natt døde den 27 år gamle taxiføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 27 år gamle drosjesjåføren ble først kjørt av forbipasseerende øyenvitner til sykehuset i Bærum,. Stikkskadene i sjåførens mage var derimot så alvorlige at han ble sendt videre til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Mannen ble erklært død like etter 03.00. i natt.

En 18 år gammel mann fra Rykkin i Bærum er siktet for drapet.

Krangel om betaling

Foranledningen til knivstikkingen skal ha vært en krangel mellom passasjeren sjåføren om betaling for turen.

Det endte med at sjåføren som kjører for drosjeselskapet Norgestaxi, ble knivstukket i magen.

Overfallet skjedde ved en av bryggene på Kadettangen, nedenfor Sandvika sentrum i 01.30-tida i natt. Flere personer skal ha vært like ved da knivstikkingen fant sted.

- Vi fikk inn meldingen om knivstikkingen etter at noen kjørte den skadde mannen til sykehuset i Bærum, sier operasjonsleder Eva Garberg ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

Tok opp jakten

Andre vitner så gjerningsmannen stikke av, og fulgte etter ham. De hadde samtidig kontakt med politiet, som kort tid etter knivstikkingen pågrep gjerningsmannen uten dramatikk.

Han er en 18 år gammel mann og var svært beruset da han ble pågrepet.

Gjerningsmannen ble ikke påført noen skader. Da han ble pågrepet fant polititjenestemennene en kniv på ham, som trolig er drapsvåpenet.

- Jeg har akkurat blitt informert om hva som har skjedd, sa daglig leder og styreformann i Norgestaxi, Trygve Flølo til Dagbladet.no 06.45 i morges.

Han ønsker ikke å si noe mer før i formiddag, når han har fått satt seg skikkelig inn i saken.

Minnet kollga

Ved firetida i natt samlet andre sjåfører i Norgestaxi seg ved selskapets kontorer ved Oslo S. Flere hundre sjåfører minnet sin drepte kollega.

Senere i dag, ved 12-tida, skal drosjesjåfører i Oslo samles ved Jernbanetorget for å markere og minne 27-åringen som døde i natt.

Trolig vil bilene kjøre i kortesje til Kadettangen i Bærum med sorte sørgebånd på taklampene på drosjene.

MINNET KOLLEGA:</B> I morgentimene i dag kom flere kolleger og bekjente av den drepte 27-åringen til åstedet i Sandvika utenfor Oslo.