18-åring tiltalt etter gutt (20) ble angrepet på en skole i Trondheim

Banket 20-åring. Filmen ble spredt i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 18 år gammel mann er tiltalt for å ha banket en 20-åring til blods på en videregående skole i Trondheim, melder NRK. Hendelsen ble filmet og videoen spredt i sosiale medier.

En guttegjeng skal ha lokket med seg en tilfeldig elev inn i en garderobe. Videoen viser munnhoggeri mellom offeret og gruppas tilsynelatende leder, som slår den andre gutten til blods i et voldsomt basketak.

Mannen er tiltalt for kroppsskade etter hendelsen i en garderobe på Charlottenlund videregående skole i april, samt for fire kroppskrenkelser fra andre hendelser i fjor.

- Politiet har jobbet tett mot ungdomsmiljøet siden denne saken ble kjent. Arbeidet har gitt oss mange opplysninger som har vært svært nyttige for oss, sier politiadvokat Alf Rune Nilsen i Trøndelag politidistrikt til NRK.

Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan etterforskerne mener den utpekte hovedmannen og de andre i gruppa er medlemmer av en kriminell gjeng på åtte-ti personer som jevnlig begår alvorlig kriminalitet som ofte filmes og legges på nettet.

- Vi må kalle en spade for en spade - de er en gjeng. De opererer sammen hele tida - som regel på og ved utesteder, men nå også på skolen. De har alle utenlandsk bakgrunn, og ofrene er alltid unge etnisk norske menn, sa politiadvokat Alf Rune Nilsen til Dagbladet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram