Varhaug-drapet

18-åring tiltalt for drapet på Sunniva (13)

13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept på Varhaug 30. juli i fjor. Nå er en 18 år gammel mann tiltalt for drapet.

TILTALT FOR DRAP: En 18 år gammel mann (sladdet) er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i Rogaland i fjor sommer. Foto: Privat
TILTALT FOR DRAP: En 18 år gammel mann (sladdet) er tiltalt for å ha drept Sunniva Ødegård (13) på Varhaug i Rogaland i fjor sommer. Foto: PrivatVis mer

Klokka 3.09 natt til mandag 30. juli i fjor ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet drept ved en sti, bare litt over 100 meter fra sitt eget hjem på Varhaug på Jæren i Rogaland.

Nå er en 18 år gammel mann tiltalt for å ha drept den 13 år gamle jenta, skriver Stavanger Aftenblad. Det er satt av fire uker til rettssaken, som starter i Jæren tingrett 15 mai.

- Tiltalebeslutningen omfatter drap, likskjending, falsk anklage og skadeverk, sier statsadvokat Nina Grande til Dagbladet.

I tiltalen, som er tatt ut etter ordre fra Riksadvokaten, tas det også forbehold om at det kan bli nedlagt påstand om forvaring for 18-åringen.

- Han har forklart seg om alle postene i avhør. Det er bare selve drapet han erkjenner fullt ut, sier hun.

Tiltalte ble pågrepet av politiet allerede dagen etter at Sunniva ble funnet drept. Gutten, som den gang var 17 år gammel, meldte seg selv for politiet.

I tidlige avhør forklarte han at han kom tilfeldig over avdøde, men at han ellers ikke hadde noe med saken å gjøre.

I påfølgende avhør endret tenåringen sin forklaring, og 9. august kunne politiet bekrefte at han hadde tilstått å ha utført drapet.

- Han har forklart at Sunniva var et tilfeldig offer, sa politiinspektør Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt i fjor sommer.

Sakkyndige har vurdert den siktede 18-åringen og har konkludert med at han verken var psykotisk eller hadde sterkt nedsatt bevissthet da drapet skjedde.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk , Foto: Lars Eivind Bones Vis mer