18-åring utsatt for brutalt voldtektsforsøk

Ble drapstruet og forsøkt voldtatt på broa mellom Oslo S og Bussterminalen. Gjerningsmannen fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet.no kan i dag avsløre at en 18 år gammel kvinne fra Oslo ble utsatt for et brutalt voldtektsforsøk natt til søndag 29. juli.

Den ukjente gjerningsmannen som skal stå bak overfallet er fremdeles på frifot, bekrefter politiet overfor Dagbladet.no.

18-åringen hadde vært ute på byen med venner, men bestemte seg for å dra hjem alene litt tidligere enn de andre, en gang mellom 02 og 04 om natta.

Bistandsadvokat Trine Rjukan representerer den fornærmede kvinnen.

– Hun skulle gå fra utestedet hun var på, til Trafikanten ved Oslo S for å ta nattbussen hjem. Men veien der var stengt på grunn av veiarbeid. Derfor gikk hun mot Bussterminalen i håp om at bussen gikk derfra. Da dukket det opp en mann bak henne, sier Rjukan til Dagbladet.no.

Kvinnen har fortalt sin advokat at mannen ønsket å passe på henne og det «kunne være farlig å gå alene i sentrum på den tiden av døgnet».

Jenta skal ha forklart mannen at hun klarte seg helt fint på egenhånd.

- Truet med å drepe henne

18-åring utsatt for brutalt voldtektsforsøk

Da kvinnen fortsatte i retning Bussterminalen, startet mannen å beføle henne på kroppen. Da hun kom opp på broa som knytter Oslo S, kjøpesenteret Oslo City og Bussterminalen sammen skal gjerningsmannen, ifølge fornærmede, ha slengt henne inn i en vegg og tatt fram en kniv.

Ifølge advokat Rjukan skrek hun etter hjelp. Da skal gjerningsmannen ha kommet med drapstrusler.

Mannen forsøkte etter drapstruslene å voldta henne, men da det tilfeldigvis dukket opp noen forbipasserende, stakk han av.

– Mannen og damen som kom til stedet hjalp min klient til et hotell der de ventet på politiet. De fraktet henne til voldtektsmottaket som foretok en full undersøkelse av henne, sier Rjukan til Dagbladet.no.

De to forbipasserende skal ikke ha sett gjerningsmannen.

– Svært preget

Den 18 år gamle jenta ble sykemeldt fra sin sommerjobb etter hendelsen. Hun skal etter planen starte sisteåret på videregående i disse tider.

– Hun er svært preget etter hendelsen. Hun hadde jo bare tenkt seg hjem. Hun frykter selvsagt å møte på ham igjen. Hun er sikker på at hun vil kjenne igjen gjerningsmannen dersom hun ser ham, sier Rjukan.

PÅ DENNE BROA: Det var på broa mellom Oslo S og Bussterminalen at en 18 år gammel kvinne fra Oslo brutalt ble truet med kniv og forsøkt voldtatt natt til 29. juli i år. FOTO: Hans-Martin Thømt Ruud
PÅ DENNE BROA: Det var på broa mellom Oslo S og Bussterminalen at en 18 år gammel kvinne fra Oslo brutalt ble truet med kniv og forsøkt voldtatt natt til 29. juli i år. FOTO: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

18-åringen beskriver mannen med et utenlandsk utseende. Han prater bra norsk, men med aksent.

Strekningen rundt Trafikanten ved Oslo S og Bussterminalen er vanligvis utstyrt med videoovervåking, men denne aktuelle natta skal de, etter det Dagbladet.no forstår, ikke ha vært i drift.

Politiet holder kortene i saken veldig tett til brystet, men bekrefter hendelsen.

– Jeg kan bekrefte at det er opprettet en voldtektssak etter de beskrivelsene du kommer med. Det er en sak som er under etterforskning, så jeg kommer ikke til å kommentere den ytterligere, sier politiadvokat Øyvind Holst i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

– Er det pågrepet noen i saken?

– Det er ikke pågrepet noen i saken. Om det er noen mistenkte ønsker jeg ikke å kommentere, sier Holst.

Heller ikke Anne Rynning Aasen, politioverbetjent ved Vold- og sedelighetsavsnittet i oslopolitiet ønsker å kommentere saken i særlig grad.

– Vi holder på med taktisk etterforskning, og det er alt jeg ønsker å si, sier hun.

BISTÅR KVINNEN: Advokat Trine Rjukan bistår den 18 år gamle kvinnen. Rjukan sier klienten er svært preget etter hendelsen.