18-åringen godtar fengsling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 17 år gamle Watan Faramarzi døde i går etter å ha blitt påført knivskader under en krangel med en 18 år gammel kamerat på Rykkinn i Bærum.

18-åringen er siktet for forsettlig drap. Det var en tydelig preget mann som godtok fire ukers varektsfengsling med brev- og besøkskontroll i Asker og Bærum tingrett. Mange pårørende hadde møtt fram for å støtte 18-åringen.

- Forsto han kunne drepe

- Vi ønsker varektsfengsling av to grunner. For det første på grunn av faren for bevisforspillelse. Dette skjedde på et befolket område der det var mange øyenvitner. Det er mange vi skal snakke med og vi ønsker ikke at han skal kunne påvirke forklaringene deres, sier politiadvokat Andrea Wisløff til Dagbladet.no.

Politiet fremhever også at siktelsen på forsettlig drap er alvorlig med en strafferamme på ti års fengsel. De understreker at de mener drapet er forsettlig.

- Når du stikker en person med kniv i hjertet og brystet så mener vi at siktede holdt det overveiende sannsynlig at personen han stakk ville dø av skadene, sier Wisløff.

17-åringen ble drept med en 25 cm lang kjøkkenkniv.

Var gode venner

ENDTE I DRAP: Basketaket mellom de to kameratene endte med at 17 år gamle Watan Faramarzi døde. Han skal ha kastet en barnesykkel mot 18-åringen under slåsskampen som endte med det dødelige knivstikket. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet
ENDTE I DRAP: Basketaket mellom de to kameratene endte med at 17 år gamle Watan Faramarzi døde. Han skal ha kastet en barnesykkel mot 18-åringen under slåsskampen som endte med det dødelige knivstikket. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/Dagbladet Vis mer

18-åringens forsvarer, Vidar Lind Iversen, mener ikke klienten hans bør siktes for forsettlig drap. 

- Jeg mener legemsbeskadigelse med døden til følge hadde vært en mer naturlig siktelse. Han er dypt ulykkelig over det som har skjedd og han mente ikke å drepe. Han har tatt livet av en god kamerat og må leve med dette resten av livet, sier Lind Iversen til Dagbladet.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede godtok fire ukers fengsling, men han ba om at brev- og besøkskontrollen ikke skulle omfatte familien hans. Dette fikk han ikke medhold i.

Forsvareren frykter 18-åringen ikke får møtt familien sin nok.

- Ved besøkskontroll må det være politi tilstede. Jeg er redd det blir færre besøk enn han ønsker på grunn av praktiske problemer med politimannskap i fellesferien, sier Lind Iversen.

Den siktede fylte 18 år i januar og har aldri vært innblandet i kriminelle forhold tidligere.

DREPT: Watan Faramarzi ble bare 17 år gammel.
FORSVARER: Vidar Lind Iversen er forsvarer for den siktede 18-åringen.
AKTOR: Politiadvokat Andrea Wisløff i Asker og Bærum politidistrikt ber om at 18-åringen holdes i varetekt i fire uker.