18-åringen i nye avhør om Kristin-alibi

18-åringen som er siktet for falsk forklaring om alibiet til Kristin Kirkemo i Orderud-saken, er villig til å stille i nye avhør med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han opprettholder de tidligere forklaringene han har gitt til politiet, men er villig til å forklare seg på nytt hvis politiet ønsker det - uansett om han blir løslatt eller ikke, sier forsvarer Thor Gardarsson.

Den siste uka, inkludert sist helg, har etterforskere fra Kripos og Romerike jobbet intensivt mot personer i vennekretsen rundt Kristin Kirkemo. En rekke vitner skal være avhørt på nytt.

Politiet tror at alibiet hennes for drapsnatta kan være konstruert. Alibiet hennes består av forklaringen fra 18-åringen og utskrifter fra hennes mobiltelefon. Begge har hevdet at de sammen kjørte ut aviser for Aftenposten denne natta. Utskrifter fra mobiltelefonen hennes støtter opp om dette.

Men politiet mener at en annen kvinne kan ha vært med i bilen sammen med 18-åringen, og at Kristin Kirkemo kan ha lånt bort mobiltelefonen sin for å konstruere et falskt alibi.

To vitner skal ha hevdet at 18-åringen er lite troverdig, og at han vil beskytte Kristin.