18-åringen kidnappet i ett døgn - ved en feil

En 18 år gammel gutt fra Linköping ble brutalt overfalt og kidnappet i Linkøping. Overfallsmennene holdt ham i ett døgn, før de oppdaget at de hadde tatt feil mann, skriver svenske Aftonbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakbundet og med bind for øynene satt han på et kaldt sementgulv i ett døgn før kidnapperne oppdaget at de hadde tatt feil mann. Da kjørte de han ut i skogen og banket ham opp.

- Vi tør ikke engang å spekulere i hva som ville ha skjedd dersom de hadde tatt riktig person, sier etterforsker Robert Kalmendal ved politiet i Linkøping til Aftonbladet.se.

Det hele startet fredag, da 18-åringen skulle gå til butikken i Skägginge sentrum, i utkanten av Linkøping. På veien ble han overfalt av fire eller fem menn. Han ble truet og tvunget med i en bil hvor han ble påsatt bind for øynene. Han ble plassert i en bygning med sementgulv, fikk ikke mat eller drikke, og heller ikke gå på toalettet. Forsøkte han å forandre sittestilling ble han mishandlet.

Etter 20 timer ble han flyttet til et nytt sted og vist frem til en ny person. Ifølge 18-åringen skal han ha sagt: - Dere har tatt feil person.

Da bla han kjørt ut i skogen og banket opp.

18-åringen er rystet over hendelsen, og visste heller ikke hvor han var da han ble sluppet fri. Han hadde virret rundt i skogen en god stund før han fant veien hjemover. Politiet tror kidnapperne var på jakt etter en person i vennekretsen til 18-åringen som skal skylde penger, uten at det dreier seg om noe kriminelt. Flere personer er i politiets søkelys i saken.