18-åringen skal ha lagt kortene på bordet

Politiet aksjonerte mot jentenes hotell etter avhør med 18-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de narkosiktede norske venninnene i Bolivia skal ha lagt kortene på bordet i avhør med politiet, som deretter aksjonerte mot hotellet de bodde på.

Den 18 år gamle kvinnen fra Lillesand skal i et tre timer langt avhør tirsdag ha forklart seg inngående om reisen til Bolivia.

Hun er siktet for forsøk på smugling av 22,5 kilo kokain sammen med en norsk småbarnsmor (21) og en 17 år gammel jente. Alle tre ble arrestert etter kontroll på flyplassen i Cochabamba 19. mai.

Ifølge VG førte avhøret av 18-åringen til at politiet aksjonerte mot hotellet de unge norske kvinnene bodde på i byen. Der ble det beslaglagt en stor blå koffert som nå skal sendes til tekniske analyser.

18-åringen skal også ha navngitt en mann som var på hotellet samtidig som de tre venninnene. Politiet tror denne mannen har pakket klar 11 Adidasbager med kokain, skriver VG.

18-åringen skal også ha forklart at hun bodde på rom med 17-åringen, mens 21-åringen bodde på eget rom sammen med sin toårige datter.

Ifølge avisen er det nå isfront mellom 18-åringen og de to medsiktede i fengselet. 18-åringen er dessuten blitt flyttet til et eget rom i fengselet.

Alle de tre norske nekter for å ha visst noe om kokainen som ble funnet i koffertene deres.

FENGSLET FOR SMUGLING: Her blir 18-åringen (til venstre) og 17-åringen fraktet til retten da anken deres ble behandlet i forrige uke. Foto: Ørjan Ellingvåg/Dagbladet
FENGSLET FOR SMUGLING: Her blir 18-åringen (til venstre) og 17-åringen fraktet til retten da anken deres ble behandlet i forrige uke. Foto: Ørjan Ellingvåg/Dagbladet Vis mer

18-åringens far sier til VG at datteren ikke har noe å skjule og at hun har valgt å avgi forklaring frivillig. Sammen med bistandsadvokat Carl Bore forsøker han å få ut datteren fra kvinnefengselet San Sebastian ved å betale en kausjon på rundt 150.000 kroner.

Den 21 år gamle barnemoren sparket denne uka den bolivianske advokaten sin.

Les også:

Ny advokat skylder på skuespiller-venninne

Den fengslete 18-åringen fikk besøk av sine foreldre

Cynthia (25) uthengt som kokainsmugler


(NTB)

18-åringen skal ha lagt kortene på bordet