Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18-åringen tvangsinnlagt to ganger

Siktet for å ha knivstukket en 75 år gammel kvinne i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den første gangen i ti dager i februar i år. Den andre gangen var han sammenhengende tvangsinnlagt fra 18. oktober til 13 november i år, sier 18-åringens mor til NTB.

Hun sier den første tvangsinnleggelsen ble fulgt opp av en flere uker lang frivillig innleggelse.
Ville ha tvangsinnleggelse
- Mandag i forrige uke så jeg på sønnen min at han var dårlig igjen. Jeg ringte derfor beredskapsteam, akuttmottak, legevakt og avdelingen han hadde vært tvangsinnlagt, forteller moren.

Hun sier henvendelsen førte til at en psykolog og sykepleier kom hjem til henne og sønnen mandag.

- Jeg mente sønnen min burde tvangsinnlegges samme dag, men psykologen ville ikke, forteller moren.

Hun sier psykologen spurte sønnen om det var noen vits i å bruke tvang på ham.

- Jeg har ikke lyst til å bruke tvang på deg i dag, sa psykologen til sønnen min.

Moren forteller at det samme gjentok seg dagen etter.

- Da kom en mannlig psykiatrisk sykepleier hjem til oss. Også han sa at han ikke hadde lyst til å bruke tvang mot sønnen min.

- Jeg vil vise meg ham verdig, sa sykepleieren, ifølge moren.


- Takker Gud
- Jeg synes det er helt forferdelig at han ikke ble tvangsinnlagt. Jeg har ikke ord for det. Jeg takker bare Gud for at kvinnen som ble skadd, lever, sier moren.

Hun forteller at helsepersonell var hjemme hos henne og sønnen hver dag i forrige uke - fra mandag til og med fredag. Lørdag skjedde så dramaet som førte til at sønnen ble pågrepet.

Moren forteller at hun og sønnen var på ferie på Gran Canaria i februar da hun første gang ble klar over at sønnen var alvorlig syk.

- Når han er syk, påfører han seg selv skader, blant annet kuttskader, forteller hun.

- I ferien på Gran Canaria hadde han med kjæreste. Han ble så syk under oppholdet at jeg ville vi skulle dra hjem tidligere enn planlagt. Men kjæresten kunne ikke dra, og derfor måtte vi bli. Fem dager etter at vi kom hjem, ble han tvangsinnlagt første gang, forteller moren.


Fire ukers varetekt
18-åringen ble mandag formiddag framstilt for varetektsfengsling. Politiet ba om fire ukers varetekt. 18-åringens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, sier til NTB at han har bedt om at hans klient blir undersøkt av psykiater.

- En slik undersøkelse er ennå ikke foretatt i formiddag, sier Sjødin.

18-åringen ble pågrepet lørdag kveld, kort tid etter at den 75 år gamle kvinnen ble stukket i magen hjemme hos seg selv i Austtunlia på Hinna, noen kilometer utenfor Stavanger sentrum. 75-åringen skal ha blitt stukket ned idet hun åpnet døra for 18-åringen.

Kvinnen, som ligger alvorlig skadd på sykehuset i Stavanger, ble et tilfeldig offer, ifølge advokat Sjødin.

To andre unge menn er også pågrepet i saken, foreløpig siktet for medvirkning. Disse to er bekjente av 18-åringen, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!