TEKNISKE SPOR: Politiet mener de har tekniske spor som knytter 18-åringen til det brutale drapet på Hilda Feste (98) i Os. Foto: Leif Stang/Dagbladet
TEKNISKE SPOR: Politiet mener de har tekniske spor som knytter 18-åringen til det brutale drapet på Hilda Feste (98) i Os. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

- 18-åringen vil samarbeide med politiet

Den pågrepne 18-åringen er sjokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): - Min klient skjønner ikke hvorfor han er blitt siktet i en så alvorlig sak. Han er selvfølgelig veldig fortvilet, sier forsvarsadvokat Rolf Knudsen til Dagbladet.

Den unge mannen ble pågrepet i sitt hjem i Os ved 20.00-tida tirsdag kveld, i nærheten av Gamlehjemshaugen der Hilda Feste ble funnet brutalt drept om kvelden 1. nyttårsdag. Han ble transportert til Bergen sentrum politistasjon hvor han først fikk møte sin forsvarer.

- Forklarer seg greit - Avhørene startet i 21.30-tida, og holdt på til 00.30 natt til i dag. Det var nødvendig å ta noen pauser undervegs, slik at effektiv tid for avhør varte i halvannen time. Han forklarer seg greit for politiet, og sier han vil samarbeide, sier Rolf Knudsen.

18-åringen ble etterpå ført ned i en arrestcelle i kjelleren ved Bergen sentrum politistasjon. Der han han vært i natt.
Det er foreløpig ikke avklart når avhørene vil starte opp igjen.

- Jeg regner med at det blir nye avhør onsdag eller torsdag, og at det kan bli aktuelt med framstilling for varetektsfengsling torsdag eller fredag, sier Knudsen.

I avhør skal han ha forklart seg om at han hadde vært hos en kamerat og drukket en del alkohol om ettermiddagen og kvelden 1. nyttårsdag.

- Husker ikke - Han husker ikke når han gikk hjem den kvelden. Det skal ha blitt drukket en del alkohol, men han skal ikke ha brukt narkotiske stoffer. Han forstår ingenting av at han skal ha vært innom leiligheten til avdøde, sier forsvarsadvokat Rolf Knudsen.

Den unge drapssiktede mannen ble hentet inn til et vitneavhør med politiet i midten av januar. Årsaken til det var at han var observert av andre ute i Os sentrum den aktuelle kvelden. Under dette avhøret avla han fingeravtrykk og DNA-prøver.

 Politiadvokat Asbjørn Onarheim sa tirsdag kveld at det var etterforskningen og tekniske spor som ledet siktede til drapsåstedet. Han ville ikke gi nærmere kommentarer om hvilke tekniske spor politiet sitter på.

- Forsettlig drap - Han er siktet for forsettlig drap, og vi mener det er mest sannsynlig at han er gjerningsmannen, sa Onarheim.

18-åringen har bodd sammen med sin familie i Os. Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier at han har sluttet på videregående skole og at han nylig begynte i et nytt arbeidsforhold. Han er tidligere ustraffet, med unntak av noen trafikkforseelser.

AVHØR: Politiadvokat Asbjørn Onarheim og taktisk etterforskningsleder Carl Petter Leganger har ledet etterforskningen. Foto: Leif Stang
AVHØR: Politiadvokat Asbjørn Onarheim og taktisk etterforskningsleder Carl Petter Leganger har ledet etterforskningen. Foto: Leif Stang Vis mer