Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

18 arrestert etter UDI-demonstrasjon

Rundt 50 demonstranter okkuperte UDIs lokaler i Oslo i to timer før politiet gikk til aksjon. De protesterte mot at fetteren til Koigi wa Wamwere skulle utvises fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 av demonstrantene nektet å fjerne seg da politiets siste frist gikk ut klokka 17.

- Så vidt jeg vet satte ingen seg til motverge da vi pågrep dem, sier operasjonsleder Thor Thomsen ved Oslo politidistrikt.

Resten av de 50-60 demonstrantene fjernet seg da kontortida var over i Utlendingsdirektoratet (UDI) i Hausmannsgate i Oslo.

Rolig demonstrasjon

I 14.30-tida ankom de politihuset på Grønland for å holde appeller for den utviste kenyaneren. Politiet mobiliserte kraftig, men den ulovlige demonstrasjonen forløp rolig. I 15-tida troppet gjengen opp hos UDI.

- Å sende John Ngwenyi Kariuki til Kenya er ensbetydende med å sende ham i døden, sier Koigi wa Wamwere i en pressemelding.

Wa Wamwere deltok selv i okkupasjonen til støtte for fetteren som skulle sendes ut av landet i dag. Demonstrantene krever at utkastelsen av trekkes tilbake umiddelbart.

- Klør i politifingrene

- Vi har orientert demonstrantene om at saken er ferdigbehandlet hos oss og at det er Justisdepartementet som har saken, sier informasjonssjef i UDI Frode Forfang til NTB.

UDI meddelte at de ville la demonstrantene få være i resepsjonen fram til kontoret stengte klokka 17.00.

- Nå klør det i fingrene til politifolkene her. De gjør seg klar til å kaste oss ut, og vi blir sittende til vi blir lempa ut, sa en av demonstrantene til Dagbladet.no like før klokka 17.

- Flere av ungdommene er fra Blitz-miljøet, sier operasjonsleder Thomsen.

De innbrakte blir sannsynligvis bøtelagt for den ulovlige demonstrasjonen og for ikke å ha forlatt UDI på politiets anmodning.