18 års fengsel for Lindås-drapet

Truls Guttormsen (35) er i Gulating lagmannsrett i Bergen dømt til 18 års fengsel for drapet på datakonsulent Yngve Elvik på Lindås i Hordaland i juni 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guttormsen tok betenkningstid etter at dommen var opplest. Han sier at han sammen med sin forsvarer vil arbeide for at saken blir gjenopptatt i rettssystemet.

- Det er hardt å få 18 års fengsel for noe jeg ikke har gjort, sier Guttormsen.

Aktor, førstestatsadvokat Walter Wangberg, hadde lagt ned påstand om 21 års fengsel. I Nordhordland herredsrett ble Guttormsen i juni i fjor dømt til fengsel i 17 år. Aktors påstand var da 18 års fengsel. At aktor høynet sin påstand med tre års fengsel har sin grunn i at Guttormsen i sin forklaring i lagmannsretten navnga en annen person som gjerningsmann.

Gulating lagmannsrett har imidlertid ikke lagt større vekt på dette ved straffeutmålingen fordi det ikke var ført bevis for dette under sakens behandling i lagmannsretten.

Wangberg sier at han nå vil ta initiativ til at politiet setter i gang etterforskning mot Guttormsen for å ha kommet med falsk forklaring. Også en annen person som tidligere var siktet i saken vil bli etterforsket for falsk forklaring. Strafferammen for dette er fengsel fra 6 måneder til 8 år.

(NTB)