18 års forvaring for drapet på Bermudez

Roar Glasø (39) dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 39 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til 18 års forvaring for drapet på den spanske legen Joaquin Leal Bermudez i januar 2007, melder NTB.

• Les også: Joaquin var lykkelig i Oslo

Retten la de psykiatrisk sakkyndiges konklusjoner til grunn om at tiltalte har en schizotyp lidelse, med kjennetegn på schizofreni, men at han ikke er psykotisk og heller ikke var det i gjerningsøyeblikket.

- Selv om tiltalte oppfyller sju av ni kriterier for schizotop lidelse, mener de sakkyndige at han ikke fyller kravene til schizofren lidelse, uttalte rettens formann Wenche Gjeldsten i domsavsigelsen.

Fagfolkene kan ikke utelukke at den dømte vil utvikle en såkalt langsom schizofreni.

Fullt overlegg

Han ble funnet skyldig i å ha tatt livet av Joaquin Leal Bermudez med fullt overlegg og under særdeles skjerpede omstendigheter. Bermudez ble drept i leiligheten sin i Maridalsveien i Oslo med spark og slag med to stokker.

Liket ble deretter kjørt bort og dumpet i et skogsterreng i Sørkedalen der det ble funnet i midten av mars samme år. Den dømte ble pågrepet i legens bil på E18 utenfor Drammen to dager etter drapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.