BRANT: Sorenskriverens hus på hamar ble påtent sommeren 2013. Nå er gjerningsmannen dømt til forvaring. Mannen var tiltalt for blant annet fem tilfeller av mordbrann. Sorenskriveren selv og kona var ikke hjemme under brannen. Datteren deres og en venninne av henne ble reddet uskadd ut av det brennende huset
BRANT: Sorenskriverens hus på hamar ble påtent sommeren 2013. Nå er gjerningsmannen dømt til forvaring. Mannen var tiltalt for blant annet fem tilfeller av mordbrann. Sorenskriveren selv og kona var ikke hjemme under brannen. Datteren deres og en venninne av henne ble reddet uskadd ut av det brennende husetVis mer

18 års forvaring for drapsforsøk på sorenskriver

Mannen som satte fyr på huset til sorenskriveren på Hamar, er dømt til 18 års forvaring med en minstetid på ti år for drapsforsøk og mordbrann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen er i tråd med aktors påstand.

- Vår klient er helt klar på at han er uriktig domfelt. Dommen vil bli anket, sier mannens forsvarer, advokat Thomas Randby, til NTB.

Under rettssaken satte aktor Tormod Bakke ildspåsettelsen i sammenheng med en rettsavgjørelse som sorenskriveren hadde fattet i en barnefordelingssak. Han mener 39-åringen satte fyr på huset for å ta livet av sorenskriver Ola P. Svor og hans familie.

- Det er overhengende risiko for at personer som har hatt en eller annen rolle i denne saken, som tiltalte mener har sympatier eller antipirater i en eller annen retning, vil være i risikosonen for å bli utsatt for lignende handlinger, sa han i sin prosedyre.

Til sammen ble mannen funnet skyldig i 34 overtredelser av 22 paragrafer i straffeloven.

Blant annet er han dømt for vold og trusler mot sin ekskone, trusler mot journalister og narkotikakriminalitet.

I tillegg til forvaringen er 39-åringen dømt til å betale over 10 millioner kroner i erstatning og oppreisning. Mesteparten av dette går til et forsikringsselskap, men også en lang rekke personer får erstatning.

(NTB)

MULIG PÅSATT: Sorenskriverens hus sto i full fyr sommeren 2013. Nå er en mann dømt til forvaring for blant annet dette mordbrannforsøket. Video: Dagbladet-tipser Vis mer