«18-årsgrense for jenter og 25 for gutter?!»

Bør aldersgrensa for førerkortet heves? Debatten raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): – Ideelt sett burde aldersgrensa for førerkortet, i hvert fall den fulle frihet til å kjøre bil, være et sted mellom 23 og 25 år, sa transportsikkerhetsforsker Dagfinn Moe i går.

Etterpå har debatten rast blant Dagbladet.nos lesere. Og overraskende mange er positive til Sintef-forskerens forslag. Debattanten «Sola» skriver for eksempel:

«Jeg er selv bare 22 år, og har lappen, men blir ikke provosert av dette innlegget likevel. Det er så sinnssykt mye grisekjøring blant yngre at det er helt skammelig... Dette gjelder vel spesielt gutter som nettopp har fått lappen. 18-årsgrense for jenter og 25 for gutter?!;)»

Debattanten «Trives best innenfor fartsgrensen» mener mange yngre bilførere har et holdningsproblem.

«Frode» mener grensa bør heves:

«Selv om det er surt hvis det skjer at de hever aldersgrensen, bør man tenke fornuftig, og se på aldersstatistikken på dødsfall langs norske veier. Jeg har selv opplevd å miste, og å nesten miste venner i trafikken».

«Da jeg var 20 år, sendte foreldrene meg av gårde med bilen for å ta igjen flybussen fordi faren min hadde glemt noen "viktige papirer". De klarte virkelig å innbille meg at alt sto og falt på om jeg klarte å nå igjen bussen eller om verden gikk under, og at hvis faren min ikke fikk de papirene, så var det min skyld. Det var nullføre og bussen hadde kjørt for 20 minutter siden, og selvfølgelig gikk det galt, men det kunne gått mye verre».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer